Boc: Refuz orice catalogare a persoanelor nominalizate de PDL pentru Guvern ca fiind ale cuiva

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat miercuri, răspunzând unei întrebări, că refuză orice catalogare a persoanelor nominalizate de PDL pentru Guvern ca fiind "oamenii cuiva".

214 afișări
Imaginea articolului Boc: Refuz orice catalogare a persoanelor nominalizate de PDL pentru Guvern ca fiind ale cuiva

Emil Boc (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax foto)

"Acest Guvern nu este al cuiva pentru cineva, este un Guvern al României şi reprezintă ceea ce PDL a propus fără să ţină de organizare, fără să ţină cont de niciun fel de parti pri politic. Pur şi simplu ne-am orientat spre oameni tineri profesionişti capabili să ducă România mai departe pentru consolidarea econmică", a spus Boc, după şedinţa grupurilor reunite ale PDL.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că propunerile au fost făcute în urma unei decizii serioase din PDL. "Refuz orice catalogare a acestui Cabinet şi a acestor colegi care fac parte din Guvern ca fiind oamenii cuiva sau fiind puşi pentru altceva decât pentru a servi interesul naţional al României", a precizat Boc.

Preşedintele PDL a arătat că persoanele propuse pentru noul Cabinet "vin fie din structura de secretar de stat, fie din Parlamentul României".

"Nu poţi să spui că un secretar de stat ca Bogdan Drăgoi, care face parte din echipa de necgociatori cu FMI, cu CE, a fost în SUA, în Marea Britanie, un om care cunoaşte din temelie sistemul financiar românesc, să spui că e un om care n-are expertiză", a adăugat Emil Boc.

El a dat ca exemplu şi pe Claudia Boghicevici, propusă pentru Ministerul Muncii, arătând că aceasta este preşedinta Comisiei de muncă a Camerei.

"Cred că trebuie să vorbim cu bună credinţă", a mai spus Emil Boc, menţionând că, în opinia sa, critica este esenţa societăţii democratice şi presa trebuie să rămână în permanenţă o autoritate, dar că nu trebuie "demolat totul, doar pentru dorinţa de a demola orice, oricând şi pe oricine".

Întrebat cine a întocmit lista cu propunerile PDL pentru ministerele din noul Cabinet, Emil Boc a spus că preşedintele partidului a propus-o Colegiului Director, împreună cu echipa de conducere.

"Preşedintele partidului a propus Colegiului Director, în baza prerogativelor pe care le are, împreună cu echipa de conducere a PDL, această soluţie pentru viitorul Guvern. Lista persoanelor se propune de preşedintele partidului în urma consultării cu conducerea partidului", a precizat Emil Boc.

Boc a mai spus că speră că speră ca România să aibă, joi, un nou Guvern.

PDL i-a propus pentru Cabinet pe Lucian Bode - ministru al Economiei, Gabriel Berca - ministru al Administraţiei şi Internelor, Cristian Petrescu - ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Alexandru Nazare - ministru al Transporturilor, Stelian Fuia - ministru al Agriculturii, Cătălin Baba - ministru al Educaţiei, Răzvan Mustea (PDL) - ministru al Comunicaţiilor şi Claudia Boghicevici - ministru al Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici