Boc: Reprezentarea în Guvern va fi între PDL şi PSD, UDMR va avea secretari de stat

Preşedintele PDL Emil Boc a anunţat, sâmbătă seară, după o nouă rundă de negocieri cu social-democraţii, că Parteneriatul pentru România va fi între PDL şi PSD, care vor fi reprezentate în Guvern, iar UDMR va avea secretari de stat în viitorul Executiv.

18 afișări
Imaginea articolului Boc: Reprezentarea în Guvern va fi între PDL şi PSD, UDMR va avea secretari de stat

Boc: Reprezentarea în Guvern va fi între PDL şi PSD, UDMR va avea secretari de stat (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem aproape de finalizarea Parteneriatului pentru România între PDL şi PSD şi sunt şanse să fie semnat mâine (n.r. - duminică)", a declarat Boc.

El a precizat că reprezentarea politică în viitorul guvern va fi între PSD şi PDL şi că UDMR va fi reprezentat la nivel de secretari de stat în noul Executiv.

"Nu va fi o reprezentare a UDMR, la nivel de vârf, în guvern", a anunţat Boc, subliniind că se va discuta cu cei de la UDMR pentru ca aceştia să aibă o reprezentare la nivelul unor secretari de stat.

Preşedintele PDL a menţionat că democrat-liberalii au înţeles dificultatea PSD, privind mandatul stabilit, dar şi cei din PSD au înţeles cuvântul pe care PDL l-a dat celor din UDMR, ajungându-se la această formulă.

"Vom discuta cu cei de la UDMR această formulă care să permită constituirea Parteneriatului pentru România", a spus Emil Boc.

Liderul PDL a arătat că speră ca PDL, în urma discuţiilor care vor avea loc duminică, să încheie un parteneriat de susţinere a guvernării de către Uniune, într-o formă pe care o vor discuta.

Emil Boc a mai anunţat, la finalul întâlnirii cu PSD, că sunt aproape de finalizarea Parteneriatului pentru România, între PDL şi PSD şi sunt şanse ca acest document să fie semnat duminică.

Liderul democrat-liberal a spus că cele două partide au convenit asupra celor 25 de principii care vor sta la baza parteneriatului. Conform lui Boc, s-a urmărit asigurarea unui climat de stabilitate guvernamentală, a unui Guvern puternic pentru România, susţinut de o majoritate parlamentară şi instalat în 22 decembrie.

Obiectivele menţionate în document sunt menţinerea locurilor de muncă existente, a puterii de cumpărare, continuarea demersurilor pentru o justiţie independentă şi menţinerea cotei unice cu protejarea celor cu venituri reduse.

Boc a menţionat că, după semnarea parteneriatului, şi în prezenţa premierului, cele două formaţiuni vor începe discuţiile privind structura Guvernului şi repartizarea portofoliilor de miniştri, adăugând că în acest moment nu se ştie nici măcar câte ministere va avea viitorul Executiv.

"Nu s-a discutat nimic despre împărţirea ministerelor, de mâine vom începe discuţia privind formula guvernului", a spus Boc, precizând că aspectul privind independenţa justiţiei este un element de nenegociere în privinţa Parteneriatului pentru România.

Citeşte şi:

Marko: Ori vom fi în Guvern, ori vom fi în opoziţie

Kelemen Hunor: Propunerea PDL este inacceptabilă

Băsescu la PDL: Puneţi tineri în conducere, sunt unii de mult timp în politică şi nu au făcut nimic

Băsescu: Pe 22 decembrie avem Guvern


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici