Borbely: Anticipatele înseamnă instabilitate politică

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, luni, că membrii coaliţiei de guvernare nu sunt de acord cu organizarea de alegeri înainte de termen, deoarece acest lucru ar determina instabilitate politică.

133 afișări
Imaginea articolului Borbely: Anticipatele înseamnă instabilitate politică

Laszlo Borbely (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

El a spus că, în cazul alegerile anticipate, procedura de declanşare a acestora s-ar încheia în luna septembrie

"În ceea ce priveşte alegerile anticipate, am făcut un calcul. Trebuie să cadă de doua ori guvernul, trebuie să treacă 60 de zile şi, conform tuturor calculelor, s-ar ajunge, probabil, în jurul lunii august sau septembrie. Noi considerăm că nu trebuie să aruncăm acum România iarăşi într-o instabilitate politică, pe care n-am avut-o în ultimii doi ani. România, în momentul de faţă, nu stă rău faţă de alte ţări din Uniunea Europeană", a susţinut Borbely.

"Fiecare să se pregătească de alegeri, alegerile să se ţină la termen şi aceasta a fost discuţia şi consensul în cadrul coaliţiei", a mai arătat acesta.

Liderii coaliţiei au concluzionat, luni, că nu pot fi de acord cu organizarea alegerilor anticipate, pe considerentul că o astfel de procedură, dacă ar fi iniţiată, nu ar putea fi încheiată decât prin luna septembrie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Liderii coaliţiei guvernamentale s-au întrunit, luni dimineaţă, în şedinţă, pentru a discuta despre poziţia pe care o vor avea la sesiunea extraordinară a Parlamentului care va începe luni, la ora 13.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici