Borbely: Nu sunt interesat de prima funcţie în UDMR. Kelemen e o alegere bună, vom face echipă

Vicepreşedintele executiv al UDMR, ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat, pentru RFI, că nu va candida pentru postul de preşedinte al Uniunii, menţionând că ministrul Kelemen Hunor este "o alegere bună" pentru şefia formaţiunii.

14 afișări
Imaginea articolului Borbely: Nu sunt interesat de prima funcţie în UDMR. Kelemen e o alegere bună, vom face echipă

Borbely: Nu sunt interesat de prima funcţie în UDMR. Kelemen e o alegere bună, vom face echipă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nu sunt interesat de această funcţie. Consider că putem avea o echipă bună la conducerea UDMR-ului. UDMR-ul va avea un preşedinte, dar pe lângă preşedinte trebuie să fie echipa care îl ajută şi consider că faptul că a acceptat domnul Kelemen Hunor să candideze e o variantă bună şi acceptabilă pentru UDMR, pentru următorii ani. Cred că Kelemen Hunor va face o echipă în jurul lui, eu cred că voi fi în această echipă şi vom putea împreună să ducem mai departe frâiele UDMR-ului, nemaivorbind de faptul că domnul Marko Bela nu se retrage din politică, va fi aici cu noi. Deci, din acest punct de vedere, eu cred că linia UDMR-ului şi ceea ce a reprezentat până acum va merge mai departe şi din acest punct de vedere nu vor fi modificări spectaculoase, dar domnul deputat Kelemen Hunor cred că-i o alegere bună şi probabil că vom face o echipă împreună", declară Laszlo Borbely, citat de RFI.

Presa a scris că Borbely ar putea candida la şefia formaţiunii după retragerea din funcţie a lui Marko.

Pentru prima funcţie în UDMR şi-au anunţat candidatura Peter Ekstein Kovacs şi Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici