Borbely: Vom încerca să îmbunătăţim proiectul de buget. Cred că sunt premise să fie votat în Parlament

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, care este şi deputat de Târgu Mureş, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că săptămâna viitoare vor mai fi discuţii legate de proiectul de buget pe 2012, pentru a fi îmbunătăţit, însă "există premise" ca acesta să fie votat în Parlament.

196 afișări
Imaginea articolului Borbely: Vom încerca să îmbunătăţim proiectul de buget. Cred că sunt premise să fie votat în Parlament

Borbely: Vom încerca să îmbunătăţim proiectul de buget. Cred că sunt premise să fie votat în Parlament (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Borbely Laszlo, care este vicepreşedintele politic al UDMR, a declarat că "există premise" ca proiectul de buget pe 2012, pe care l-a apreciat ca fiind "echilibrat şi precaut", să fie votat în Parlament.

Borbely a menţionat că, personal, nu a depus amendamente la proiectul de buget, în calitatea sa de deputat de Târgu Mureş, întrucât este şi membru al Guvernului, însă a participat la discuţiile din grupul său parlamentar.

Borbely a precizat că săptămâna viitoare vor mai exista discuţii legate de proiectul de buget pe 2012, pentru ca acestuia să îi fie aduse îmbunătăţiri.

"Am discutat problema bugetului, fiecare a avut discuţii în grupul său parlamentar. Vom mai încerca să-l îmbunătăţim, va trebui să mai discutăm săptămâna viitoare. Cred că e un proiect de buget echilibrat, precaut, care asigură pentru investiţii o sumă comparabilă cu cea de anul trecut, la Mediu şi la alte ministere, şi într-un procent mai mare, comparativ cu perioada de dinainte de 2010. Cred că există premise a fi votat în Parlament, noi am fost de acord, în urma măririi bugetului la Cultură, Sănătate şi chiar la Mediu, cu 30 la sută", a afirmat Borbely.

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au aprobat, în această săptămână, calendarul dezbaterilor asupra proiectului bugetului de stat pe anul 2012, şedinţa în plen pentru aprobarea acestuia fiind programată pentru 12 decembrie.

În 5 decembrie, va avea loc o şedinţă comună a comisiilor de specialitate, urmând ca în intervalul 6 - 11 decembrie să aibă loc dezbaterile asupra bugetului în aceste comisii. Şedinţa de plen pentru dezbaterea bugetului pe 2012 este programată să se desfăşoare în data de 12 decembrie, începând cu ora 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici