Boris Johnson a încurcat treburile în familia Brexit. Repercusiunile asupra României în opinia analistului Iulian Chifu

  • Proiectul de lege al lui Boris Johnson va afecta imaginea UK, dar şi integritatea pieţei europene
  • Analistul politic Iulian Chifu spune că şi relaţiile cu România vor fi afectate
  • Alina Ion lucrează în Marea Britanie şi spune că situaţia Brexit devine mai confuză decât era
18630 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson a încurcat treburile în familia Brexit. Repercusiunile asupra României în opinia analistului Iulian Chifu

Boris Johnson a încurcat treburile în familia Brexit. Ce crede analistul politic Iulian Chifu despre repercusiunile asupra României

Proiectul de lege prin care vrea să slăbească controalele vamale dintre Marea Britanie şi Irlanda de Nord e „un salt greu acceptabil pentru oricine”, spune analistul politic Iulian Chifu.

Nu doar pentru UE, ci şi pentru un viitor acord cu SUA. Nu doar imaginea UK va fi afectată, ci integritatea pieţei europene. Şi România va avea de suferit. Alina Ion e specialist în achiziţii internaţionale la un ONG din Marea Britanie şi spune că situaţia Brexit era deja confuză. Acum, consecinţele vor fi şi mai mari.

  •  „Lucrurile acestea pot fi extrem de costitsitoare pentru Marea Britanie, dincolo de cele de prestigiu de credibilitate, pentru orice acord pre-existent sau viit

 

  • „Simplul fapt că după acest timp, nu există un acord, suntem încă în perioadă de no deal şi vine Boris Johnson cu declaraţii de genul ăsta, şi încalcă acordurile internaţionale deja semnate... Eu aş defini-o ca o stare de confuzie generală. În mod sigur vor fi consecinţe la nivel economic”, crede Alina Ion, specialist achiziţii internaţionale ONG.

 

Pe de cealaltă parte, deşi lucrurile se zgâlţâie între UK-UE, Marea Britanie a încheiat un acord de liber schimb comercial cu Japonia. Iulian Chifu spune că nu e o realizare foarte mare a Angliei. „De altfel, Marea Britanie a realizat, cu această ocazie, că are o capacitate de negociere mult mai redusă decât UE”, a conchis specialistul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici