Video BPC al PNL a votat împotriva convocării unui Congres extraordinar. Vosganian s-a abţinut

BPC al PNL a votat, luni, împotriva convocării unui Congres extraordinar al formaţiunii care să decidă asupra unei eventuale alianţe politice cu PSD, înregistrându-se doar o abţinere, din partea lui Varujan Vosganian, a anunţat vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu.

30 afișări

"Cu majoritate, s-a înregistrat o abţinere, s-a votat împotriva organizării unui Congres extraordinar, considerându-se că nu e cazul, iar Statutul spune că alianţele politice pot fi decise de Delegaţia Permanentă a PNL", a precizat Fenechiu.

El a precizat că decizia de a convoca Congresul apaţine Delegaţiei Permanente, dar propunerea pentru convocare aparţine mai multor foruri.

"În acest caz, Statutul nu cere un Congres extraordinar şi cu siguranţă Delegaţia Permanentă nu va cere acest lucru", a spus Fenechiu.

El a arătat că la vot s-a abţinut Varujan Vosganian, care a argumentat necesitatea convocării unui Congres prin faptul că, atunci când conducea un partid, a propus acest lucru pentru o astfel de alianţă.

"Congresul ar putea fi făcut, dar nu e cazul azi, pentru că o mult prea largă majoritate a partidului consideră că este necesară această alianţă politică", a spus Fenechiu.

Deputatul PNL Ludovic Orban a susţinut, la Pro Tv, că trebuie convocat un congres extraordinar pentru aprobarea alianţei cu PSD, însă liderul liberal Crin Antonescu a replicat că, potrivit Statutului, această alianţă trebuie aprobată de Delegaţia Permanentă a partidului.

Şi vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, duminică seară, la Realitatea TV, că alianţa cu PSD trebuie negociată riguros şi aprobată prin congres.

Liderii PNL şi PSD au declarat că intenţionează să încheie această alianţă până la începutul lunii martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici