Bugetul Avocatului Poporului, raport favorabil din partea comisiilor de Buget-Finanţe

Bugetul pentru 2017 pentru Avocatul Poporului a fost aprobat în forma prezentată, solicitarea lui Victor Ciorbea de suplimentare, pentru organizarea unor evenimente, fiind respinsă.

239 afișări
Imaginea articolului Bugetul Avocatului Poporului, raport favorabil din partea comisiilor de Buget-Finanţe

Bugetul Avocatului Poporului, raport favorabil din partea comisiilor de Buget-Finanţe

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a cerut suplimentarea bugetului.

"Înţelegând constrângerile bugetare, aceste rectificări care s-au făcut pe ultimii metri, avem rugămintea de a avea în vedere măcar pentru prima rectificare bugetară următoarele sume, pentru cheltuieli de personal - 1.600.000 de lei din care 800.000 de lei pentru plata salariilor cuvenite pentru prima lună pentru că mulţi angajaţi au susţinut concursurile în partea a doua a anului trecut şi chiar în ultima parte a anului şi cealaltă parte de 800.000 de lei pentru ocuparea celor 17 posturi vacante care trebuie ocupate în perioada imediat următoare mai ales la mecanismul de prevenire a torturii unde avem presiuni de la Subcomitetul ONU şi Comitetul european pentru prevenirea torturii pentru a completa aceste locuri cu specialişti, medici, sociologi, şmd", a spus Ciorbea în dezbateri.

Victor Ciorbea a solicitat suplimentarea bugetului cu 275.000 de lei la capitolul bunuri şi servicii, bani necesari pentru organizarea, în septembrie, a Consiliului de administraţie al Ombudsmanilor europeni, Congresul Ombudsmanilor europeni, Conferinţa internaţională privind drepturile omului şi aniversarea a 20 de la înfiinţarea instituţiei Avocatului Poporului.

Secretarului de stat în Ministerul Finanţelor Daniela Pescaru nu a susţinut amendamentul.

"Sursa nu poate fi avută în vedere, dar creditele aprobate prin legea bugetară se repartizează pe trimestre. (...) Cred că problema cu Consiliul de Administraţie al Ombudsmanilor s-ar putea rezolva prin repartizarea unor sume mai mari în trimestrul I şi II urmând ca prima rectificare bugetară care este la sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august să completăm necesarul de credite al instituţiei", a spus reprezentantul Ministerului de Finanţe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici