Bugetul de stat pe 2014 se dezbate în plenul Parlamentului. Ponta roagă parlamentarii să aprobe bugetul, pentru salarii şi pensii, dar şi pentru stabilitate

Camera Deputaţilor şi Senatul au început, marţi, dezbaterea proiectului de buget pe 2014, şedinţa plenului reunit fiind programată să dureze până la miezul nopţii.

488 afișări
Imaginea articolului Bugetul de stat pe 2014 se dezbate în plenul Parlamentului. Ponta roagă parlamentarii să aprobe bugetul, pentru salarii şi pensii, dar şi pentru stabilitate

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

"Rog toţi parlamentarii României care consideră că este nevoie de creşterea pensiilor, mărirea salariului minim, subvenţii, autostrăzi în Transilvania sau alte regiuni, de stabilitate fiscal-bugetară şi politică... Bugetul este aşteptat de fiecare dintre cetăţenii României, cred că aici, în Parlament, este locul în care trebuie să se poarte toate discuţiile, chiar şi polemice, pe această temă, însă vreaă su vă rog ca la finalul acestor dezbateri să vă gândiţi că în afara acestei clădiri sunt 20 milioane români care aşteaptă creşterea pensiilor, sprijinul pentru viaţa lor de zi cu zi şi, după ce se epuizează bătăliile politice obişnuite, să avem aprobată, promulgată şi posibil de aplicat această lege care va face viaţa românilor mai bună", a spus Ponta parlamentarilor.

Premierul a afirmat totodată că acele critici legate de bugetul prea mare acordat autorităţilor locale, formulate inclusiv de preşedintele Traian Băsescu, nu reprezintă un argument valabil atât timp cât fostul guvern a asigurat alocaţii mult mai mari pentru administraţia locală şi care s-au dovedit chiar insuficiente.

La şedinţă sunt prezenţi 338 de parlamentari, 242 fiind absenţi. De asemenea, sunt prezenţi membrii Cabinetului.

Şedinţa este condusă de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Zgonea a declarat, în această săptămână, că speră ca dezbaterile să se finalizeze până la Sfântul Nicolae.

Potrivit deciziei Birourilor Permanente, la dezbaterile generale asupra bugetului Guvernul are timp de intervenţie de 50 de minute, iar grupurile parlamentare au în total 98 de minute, astfel: PSD- 40 de minute, PNL- 25 de minute, PDL - 12 minute, PPDD - 7 minute, UDMR – 4 minute, PC - 5 minute, iar minorităţile -3 minute.

Pentru fiecare articol din proiect sunt alocate câte 5 minute de dezbateri şi câte un minut de fiecare amendament, iar pentru dezbaterile anexelor se alocă 20 de ore.

În sală sunt instalate 3 microfoane pentru operativitatea dezbaterilor, a precizat Zgonea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici