Bulgaria se poziţionează la unison contra Rusiei. Până şi preşedintele pro-rus de la Sofia dezaprobă acţiunile Moscovei

Bulgaria a condamnat marţi recunoaşterea de către Rusia a independenţei regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei şi a declarat că va continua să sprijine integritatea teritorială a Ucrainei, potrivit EFE.

5346 afișări
Imaginea articolului Bulgaria se poziţionează la unison contra Rusiei. Până şi preşedintele pro-rus de la Sofia dezaprobă acţiunile Moscovei

Bulgaria se poziţionează contra Rusiei. Până şi preşedintele pro-rus de la Sofia dezaprobă acţiunile Moscovei

„Bulgaria condamnă decizia preşedintelui rus (Vladimir Putin) de a recunoaşte regiunile Doneţk şi Lugansk ca (entităţi) independente”, a scris premierul bulgar Kiril Petkov într-un tweet.

„Susţinem integritatea teritorială a Ucrainei în frontierele sale recunoscute la nivel internaţional. Dreptul internaţional trebuie respectat şi vom continua în Uniunea Europeană să vorbim în apărarea acestuia pe o singură voce”, a subliniat Kiril Petkov.

Până şi preşedintele bulgar Rumen Radev, considerat un politician cu simpatii pro-ruse, a respins marţi demersul liderului rus Vladimir Putin.

„Recunoaşterea aşa-ziselor Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Lugansk de către Federaţia Rusă anulează eforturile de detensionare a conflictului din Ucraina şi amplifică tensiunile în întreaga regiune”, a scris şeful statului bulgar pe contul său de Twitter.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici