Burduja: Ne-am asumat construirea unui sistem care furnizează energie verde, ieftină şi sigură

Ţara noastră şi-a asumat construirea unui sistem energetic care furnizează energie verde, ieftină şi sigură, spune ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Noi ştim că este posibil şi am parcurs deja o parte importantă din acest drum”. susţine demnitarul.

564 afișări
Imaginea articolului Burduja: Ne-am asumat construirea unui sistem care furnizează energie verde, ieftină şi sigură

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a participat miercuri la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Tema de anul acesta este „O politică externă fermă a României: gestionând provocările şi maximizând oportunităţile”.

„I-am felicitat pe colegii noştri din întreaga lume care reuşesc să propulseze România deasupra propriei categorii de greutate pe scena internaţională. În aceste eforturi de afirmare a României, energia joacă un rol de temelie. Ţara noastră şi-a asumat construirea unui sistem energetic care furnizează energie verde, ieftină şi sigură. Unii ar spune că este o misiune imposibilă. Noi ştim că este posibil şi am parcurs deja o parte importantă din acest drum. Energia este şansa României de a puncta, fiind credincioasă unui principiu enunţat de Vintilă I.C. Brătianu : „Prin noi înşine”. În domeniul energiei, România nu doar că poate fi independentă, dar poate fi un vârf de lance”, a fost punctul de vedere al ministrului Burduja.

Discuţiile cu diplomaţii români s-au axat pe resursele bogate pe care le are România, pe ambiţia de a fi una dintre primele ţări care folosesc tehnologia reactoarelor modulare mici, pe cei 18 miliarde de euro din fonduri europene disponibili în Ministerul Energiei pentru investiţii în Energie şi pe suportul pe care corpul diplomatic îl poate oferi în ţările unde reprezintă ţara noastră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici