Buşoi cere comisarului pe sănătate Stella Kyriakides puteri sporite în contextul epidemiei de COVID-19

Europarmanetarul liberal Cristian Buşoi i-a cerut comisarului pe sănătate, Stella Kyriakides, ca Programul de Sănătate 2021-2027 să devină independent, separat şi puternic finanţat în cadrul următorului cadru financiar multianual 2021 - 2027.

112 afișări
Imaginea articolului Buşoi cere comisarului pe sănătate Stella Kyriakides puteri sporite în contextul epidemiei de COVID-19

Buşoi cere comisarului pe sănătate Stella Kyriakides puteri sporite pentru Programul de sănătate al UE în contextul epidemiei de COVID-19

În calitate de responsabil pentru Programul de sănătate al UE 2021-2027, Buşoi a solicitat de urgenţă modificări pentru a avea un Program de sănătate independent, cu un buget puternic, care să răspundă tuturor provocărilor de sănătate.

În acest moment al unei crize fără precedent, în care sănătatea tuturor cetăţenilor este în pericol din cauza noului coronavirus, care se răspândeşte rapid, UE are nevoie de un Program de Sănătate independent şi ambiţios, cu un buget consistent şi finanţare continuă, consideră Buşoi care a adresat în acest sens o scrisoare comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

„Într-o scrisoare pe care i-am adresat-o atat în calitate de preşedinte al Comisiei ITRE, dar mai ales ca responsabil pentru Programul de Sănătate 2021-2027, i-am solicitat comisarului Stella Kyriakides ca Programul de sănătate al UE să fie scos din Fondul Social European Plus şi reînfiinţat ca Program separat, independent şi puternic finanţat, în cadrul următorului cadru financiar multianual 2021 - 2027.

70% dintre cetăţenii europeni solicită şi se aşteaptă la o intervenţie tot mai îndrăzneaţă a UE privind sănătatea. Politicile de sănătate se referă direct la drepturile fundamentale ale cetăţenilor, iar criza COVID-19 a dovedit clar că Uniunea Europeană are nevoie de instrumente bine definite şi finanţate adecvat”, a scris Buşoi pe Facebook. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici