Câciu: Finanţări europene în valoare de 2 milioane euro, atrase în judeţul Dolj

Judeţul Dolj a atras finanţări europene în valoare de 2 miliarde de euro, în perioada de programare pe care o încheiem în acest an, a declarat luni ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Adrian Câciu.

72 afișări
Imaginea articolului Câciu: Finanţări europene în valoare de 2 milioane euro, atrase în judeţul Dolj

„În perioada de programare pe care o încheiem în acest an, judeţul Dolj a atras finanţări europene în valoare de 2 miliarde de euro. Îmi doresc ca în perioada de programare pe care acum am început să o implementăm acest judeţ să atragă, într-un ritm alert, o sumă de două ori mai mare”, a spus Câciu, în cadrul vizitei sale în judeţul Dolj.

Ministrul a fost prezent la finalizarea proiectului pentru modernizarea drumului judeţean 552.

Proiectul, în valoare de 234,69 milioane lei, a fost finanţat din fondurile europene alocate României prin Programul Operaţional Regional (POR).

Proiectul finanţat prin POR asigură accesul a peste 327.000 de oameni din judeţul Dolj (7 comune şi municipiul Craiova) la reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T).

„Investiţiile în dezvoltarea infrastructurii trebuie susţinute prin dezvoltarea economiei locale. Astfel, fiecare dintre oamenii care trăiesc aici vor avea o viaţă mai bună”, a mai declarat ministrul Câciu.

În localităţile vizate de amenajări au fost realizate inclusiv trotuare, piste pentru ciclişti, treceri de pietoni dotate cu panouri de avertizare cu led, parcări şi staţii de autobuz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici