Câciu: România a primit în ultimele şase luni peste 6,5 md. euro rambursări de fonduri europene

Peste 6,5 miliarde de euro rambursări de fonduri europene a primit România în ultimele şase luni, bani aferenţi atât programelor structurale cât şi PNRR, anunţă vineri ministrul Proiectelor Europene, Adrian Câciu

137 afișări
Imaginea articolului Câciu: România a primit în ultimele şase luni peste 6,5 md. euro rambursări de fonduri europene

Câciu: România a primit în ultimele şase luni peste 6,5 md. euro rambursări de fonduri europene

„Peste 6,5 miliarde de euro rambursări de fonduri europene a primit România în ultimele şase luni, bani aferenţi atât programelor structurale cât şi PNRR. Astăzi (vineri - n.r) depunem Cererea de Plată 3 din noul PNRR al României, un plan a cărei revizuire nu numai că a fost aprobată de Consiliul Uniunii Europene, dar care înseamnă şi o restructurare a jaloanelor şi ţintelor aferente precum şi o rescadenţare a cererilor de plată”, scrie pe Facebook Adrian Câciu.

El precizează că a semnat joi actul adiţional al acordului de finanţare pentru PNRR-ul României care cuprinde şi capitolul Repower EU în valoare de 1,4 miliarde euro, document în baza căruia România va primi o noua prefinanţare de peste 288 milioane euro.

„Cererea de plata numarul 3 are o valoare netă de 2,7 miliarde euro şi cuprinde un numar de 74 de jaloane şi ţinte. A fost un efort guvernamental amplu să avem, în aceste 6 luni, şi Cererea de Plata nr. 2 evaluată şi încasată si PNRR modificat şi aprobat prin care primim o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde euro şi să avem şi Cererea de Plată nr. 3 închisă şi transmisă Comisiei Europene. Le mulţumesc colegilor din Guvern pentru efort şi implicare şi, de asemenea, mulţumesc echipei MIPE care a sprijinit, zi de zi, negocierile cu Comisia Europeană. Nimic nu se face dacă nu se lucrează în echipă şi nimic nu contează dacă nu e facut pentru România. Tot ce se face este pentru România şi pentru români”, încheie Câciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici