Cad capete la TVR şi Radio România. Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor a respins rapoartele de activitate ale SRR şi SRTV

  • Rapoartele de activitate ale SRR şi SRTV au fost respinse în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor
  • Motivele invocate de şeful comisiei sunt lipsa de transparenţă în cheltuirea banilor publici şi programele difuzate depăşite
  • Dacă rapoartele vor fi respinse şi în plenul reunit, urmează procedura de schimbare a conducerilor.
1451 afișări
Imaginea articolului Cad capete la TVR şi Radio România. Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor a respins rapoartele de activitate ale SRR şi SRTV

Cad capete la Televiziunea Română şi Radio România

Se schimbă conducerile televiziunii şi radioului public. Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor a respins rapoartele de activitate pe 2017, 2018 şi 2019. Motivele sunt clare: chestiuni de transparenţă, spune şeful comisiei, Ionuţ Bulai (USR).

„Nu ştim pe ce se cheltuie banii. Curtea de conturi a evidenţiat mai multe probleme. Foarte mulţi colaboratori ai instituţiei beneficiază de contracte despre carfe nu se ştie”, a declarat pentru Mediafax şeful comisiei. El nu a putut să dea şi exemple de contracte întrucât reprezentanţii conducerilor SRR şi SRTV au refuzat sistematic să se prezinte în faţa comisiei. Astfel, „Parlamentul nu îşi exercită dreptul de a cunoaşte cum folosesc banii publici aceste instituţii”, insistă Bulai.

Un alt motiv invocat este lipsa de sinconizare cu piaţa media actuală. Acelaşi Ionuţ Bulai spune că nu e posibil ca, la ora 11 dimineaţa, când pe celelalte televiziuni vezi subiecte de actualitate, pe TVR să ruleze telenovele asiatice.

Săptămâna viitoare, raportul comisiei va ajunge la vot în plenul camerelor reunite. Apoi, va urma procedura de desemnare a unor noi organisme de conducere. Până acum, coaliţia nu a căzut de acord asupra unor nume.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici