Calculele PSD: Planul de redresare a economiei, ireal în raport cu cifrele. România se îndreaptă cu viteză spre zid

  • Lucian Romaşcanu (PSD) afirmă că planul la care lucrează Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, pentru a salva economia României este ireal.
  • Din calculele PSD reiese că bugetul nu poate susţine lucrări de infrastructură foarte mari, două autostrăzi, trei spitale şi un aeroport.
  • Planul de investiţii pentru relansarea economiei României este în lucru, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că-l va prezenta peste două săptămâni.
710 afișări
Imaginea articolului Calculele PSD: Planul de redresare a economiei, ireal în raport cu cifrele. România se îndreaptă cu viteză spre zid

Calculele PSD: Planul de redresare a economiei, ireal în raport cu cifrele. România se îndreaptă cu viteză spre zid

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a comparat, pentru Mediafax, planul Guvernului PNL cu cifrele bugetare. 

„Datoria publică a României a crescut într-un trimestru de criză cât într-un an obişnuit: plus 28 mld. lei faţă de T4/2019. În ritmul de îndatorare curent, datoria statului va trece cu uşurinţă de 45% din PIB la final de an.

Prognoza economiştilor anunţă o criză economică de proporţii. Un deficit de 9% din PIB, o datorie publică de 42-45% din PIB, contracţie economică între 4,5 şi 6,5%, ratingul de ţară este negativ, şomajul creşte alarmant şi se anunţă de 9,4%, iar cursul euro/leu creşte zilnic”, este semnalul de alarmă pe care îl trage Romaşcanu. 

El consideră că liberalii au găsit un stat bine aşezat din punct de vedere economic, la preluarea guvernării de la PSD, şi cu un deficit de sub 3% din PIB.

„Schimbarea guvernului şi criza medicală au afectat enorm economia românească, dar principalul factor al dezastrului ce va urma este lipsa măsurilor economice luate acum”, crede social-democratul. 

În opinia lui, prognozele scot în evidenţă cât de ireal este planul de investiţii pentru relansarea economiei despre care a vorbit Cîţu, şi pe care îl va lansa peste două săptămâni. 

România se îndreaptă cu viteză spre un zid, avertizează acesta.

Planul economic anunţat de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, prevede lucrări de infrastructură mari, două autostrăzi, începerea construcţiei autostrăzii Sibiu – Piteşti, a autostrăzii Comarnic – Braşov, extinderea unui aeroport - Aeroportul Otopeni - şi construcţia a trei spitale regionale.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici