Călin Popescu Tăriceanu: Un eşec al lui Iohannis la referendum îl va dezarma în poziţionarea sa foarte agresivă din ultima perioadă faţă de Guvern şi de majoritate

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că un eşec la referendum l-ar dezarma pe şeful statului Klaus Iohannis în poziţionarea sa agresivă faţă de Guvern şi de majoritatea PSD-ALDE. El a precizat că un succes la referendum ar însemna ceea ce a fost referendumul din 2009 al lui Traian Băsescu.

132 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Un eşec al lui Iohannis la referendum îl va dezarma în poziţionarea sa foarte agresivă din ultima perioadă faţă de Guvern şi de majoritate

Călin Popescu Tăriceanu: Un eşec al lui Iohannis la referendum îl va dezarma în poziţionarea sa foarte agresivă din ultima perioadă faţă de Guvern şi de majoritate

„E de presupus că un eşec al preşedintelui îl va dezarma în poziţionarea sa foarte agresivă din ultima perioadă faţă de Guvern şi de majoritate. Ce ar însemna pentru noi un succes al referendumului? Ce a însemnat referendumul făcut de Băsescu cu ani în urmă cu acea imbecilitate de reducere a numărului parlamentarilor argumentând că vor fi cheltuieli mai puţine. Democraţia presupune şi nişte eforturi şi nişte cheltuieli. Poate sunt cheltuieli care se justifică foarte mult. Nu mai vorbesc despre Parlamentul unicameral. Eu voi participa la o dezbatere în Franţa unde se va discuta rolul bicameralismului. Nu e un moft când vrea preşedintele Băsescu când vrea referendum, e un demers demagogic şi populist. Întrebările la referendum ar presupune o modifcare a Constituţiei, o restrângere inclusiv a drepturilor preşedintelui. Mie mi se pare că s-a hazardat punând întrebările la referendum”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la România TV.

Liderul ALDE a adăugat că trebuie combătută corupţia cu mijloace proporţionale, însă legale, iar combaterea fenomenului în România a fost folosit pentru a elimina adversarii politici.

„Eu sunt extrem de ataşat ideii că corupţia, că nu poate fi complet eradicată, e un fenomen care trebuie combătut cu mijloace proporţionale, dar legale. Nu putem combate corupţia cu mijloace pe lângă lege. Ceea ce a fost cu combaterea corupţiei în România s-a transformat într-o campanie şi folosire pentru eliminarea adversarilor politici. Şi asta nu înseamnă democraţie”, a completat Tăriceanu.

Alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis vor avea loc duminică.

Cele două întrebări ale referendumului care vor fi incluse pe buletinul de vot sunt: 1. "Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?" 2. "Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici