Camera abrogă majorarea cu 75% a salariilor funcţionarilor care lucrează cu fonduri UE

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, Ordonanţa de urgenţă 58/2008 care abrogă majorarea cu 75% a salariilor personalului din Ministerul Agriculturii, din unele direcţii ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, care lucrează cu fonduri europene.

27 afișări
Imaginea articolului Camera abrogă majorarea cu 75% a salariilor funcţionarilor care lucrează cu fonduri UE

Camera abrogă majorarea cu 75% a salariilor funcţionarilor care lucrează cu fonduri UE

Deputaţii au admis, astfel, obiecţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la faptul că, anterior, Parlamentul respinsese această Ordonanţă.

Parlamentul a respins, în luna septembrie 2008, Ordonanţa de urgenţă 58/2008 care prevedea abrogarea majorării cu 75% a salariilor de bază pentru personalul din apartul propriu al Ministerului Agriculturii, pentru personalul de la nivel judeţean şi local cu atribuţii directe sau delegate în gestionarea asistenţei financiare comunitare din cadrul acestui minister şi pentru personalul din cadrul Direcţiei generale de programare bugetară, al Direcţiei generale de sinteză a politicilor bugetare, al Direcţiei generale de metodologie contabilă şi al Direcţiei generală de trezorerie şi contabilitate publică din cadrul Ministerului Economiei şi finanţelor.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare a respingerii acestei Ordonanţe, apreciind că de majorarea salarială beneficiază doar unele dintre categoriile de salariaţi care lucrează cu fonduri europene şi că este necesară elaborarea unui sistem unic de salarizare în domeniul bugetar, care să asigure un tratament egal pentru toate categoriile de personal.

Camera Deputaţilor a adoptat, cu 174 voturi "pentru", niciunul împotrivă şi nicio abţinere, în absenţa deputaţilor PNL şi UDMR, Ordonanţa de urgenţă.

Camera Deputaţilor este forul decizional pentru această ordonanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici