Camera Deputaţilor şi-a votat bugetul pe 2009

Camera Deputaţilor a aprobat miercuri, cu 134 de voturi "pentru", 3 "împotrivă" şi 3 abţineri proiectul de buget al Camerei pe 2009, în sumă de 301 milioane de lei, reprezentanţii PNL anunţând că vor contesta votul, acuzând lipsa cvorumului de lucru.

175 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor şi-a votat bugetul pe 2009

Camera Deputaţilor şi-a votat bugetul pe 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a spus în plenul Camerei că reprezentanţii PNL nu au participat la vot.

Viceliderul grupului parlamentar al PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat pe holurile Parlamentului că votul a fost ilegal, deoarece, în opinia sa, la şedinţă nu a existat cvorumul prevăzut de Regulament, de minim 163 de deputaţi, ci au fost înregistraţi prezenţi doar 153 de parlamentari.

"Noi am părăsit sala", a precizat Nicolăescu, care a menţionat faptul că PNL va depune la Biroul Permanent o contestaţie privind votul dat de Camera Deputaţilor la proiectul bugetului Camerei pe 2009.

Cezar Preda (PDL) a criticat dur PNL şi pe liderul grupului liberal Călin Popescu Tăriceanu, arătând că liberalii au dat dovadă de "făţărnicie şi populism lăbărţat". "Neparticiparea la vot nu înseamnă că nu ai fost la şedinţă", a spus Cezar Preda.

În legătură cu contestaţia pe care vrea să o depună PNL la Biroul Permanent al Camerei, Cezar Preda a declarat: "Pot să facă şi mama contestaţiei! Ce rezolvă?".

Bugetul Camerei Deputaţilor este în valoare de 301 milioane de lei, cu 22,1% mai mare faţă de cel de anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici