Camera Deputaţilor votează, astăzi, moţiunea simplă a PNL împotriva ministrului Dănuţ Andruşcă

Deputaţii vor vota, în plenul de miercuri, moţiunea simplă prin care liberalii îi cer demisia lui Dănuţ Andruşcă din funcţia de ministru al Economiei, după ce Camera Deputaţilor a dezbătut-o în şedinţa de luni.

492 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor votează, astăzi, moţiunea simplă a PNL împotriva ministrului Dănuţ Andruşcă

Camera Deputaţilor votează, astăzi, moţiunea simplă a PNL împotriva ministrului Dănuţ Andruşcă

Moţiunea simplă a liberalilor se intitulează „Dănuţ Andruşcă sau cum să destabilizezi deliberat economia României. Incompetenţa falimentează România!”.

În cadrul dezbaterilor din plenul de luni, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a declarat că majorarea salariilor din sectorul bugetar a avut „rol de locomotivă pentru întreaga economie”.

„În primele şase luni ale anului 2018, câştigul salarial mediu net a crescut cu 13,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind în prezent de 2.636 lei. Principalele domenii de activitate în care a crescut salariul mediu net sunt extracţia minereurilor metalifere, sănătate şi asistenţă socială, cercetare-dezvoltare, silvicultură şi exploataţii forestiere, construcţii, transport pe apă, administraţie publică şi apărare, învăţământ. Creşterea salariilor în sectorul bugetar a avut rol de locomotivă pentru întreaga economie, astfel şi mediul privat a început să se apropie de ritmul de creştere a salariilor din sectorul bugetar cu efecte pozitive certe pentru nivelul de trai al populaţiei”, a afirmat Dănuţ Andruşcă.

Potrivit acestuia, în România se înregistrează cel mai mare număr de salariaţi din ultimii 20 de ani.

„Numărul mediu de salariaţi, conform INS, a fost de 4,9 milioane persoane în primele şase luni ale anului 2018, fiind la maximul ultimilor 20 de ani. În primul semestru al anului 2018 s-au creat 90.000 de locuri de muncă şi dinamica pozitivă se menţine”, a spus ministrul.

Andruşcă a mai declarat, la dezbaterile din Camera Deputaţilor, că nu intră în atribuţiile sale „controlul inflaţiei”.

De asemenea, ministrul Economiei a adăugat că cei 67 de semnatari ai textului ar trebui să îşi dea demisia pentru că sunt fie „plagiatori şi farisei”, fie „incompetenţi”.

Cu toate că liberalii au fost cei care au depus moţiunea simplă împotriva lui Andruşcă, acesta a fost criticat de un coleg de partid, respectiv de Laurenţiu Nistor, deputat PSD, care i-a reproşat ministrului Economiei, în timpul dezbaterilor, că nu i-a dat afară din minister pe „toţi peneliştii care vă trag în jos”.

Laurenţiu Nistor a afirmat că Opoziţia are dreptate când acuză angajări politice la ministere.

„Vorbiţi cu nonşalanţă despre angajările politice? Da, aveţi dreptate. Şi aici, domnule ministru, vă critic eu. Nu aţi reuşit să îi daţi afară pe toţi peneliştii care v-au tras în jos şi vă trag în jos”, i-a spus Nistor lui Andruşcă.

Social-democratul, care conduce filiala PSD Hunedoara, a adăugat că în judeţul său toate deconcentratele „sunt pline de pedelişti, penelişti”.

„Toate ministerele, eşalonul doi şi trei, deconcentratele din judeţ, sunt pline de pedelişti, penelişti”, i-a mai transmis Nistor lui Andruşcă.

Ministrul Economiei, prezent la dezbatere, nu i-a răspuns colegului său de partid.

În textul moţiuni simple a PNL, care va fi votată, miercuri, în Camera Deputaţilor, liberalii fac referire la faptul că ministrul Dănuţ Andruşcă a blocat legile redevenţelor, minelor şi apelor minerale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici