Camera Reprezentanţilor din SUA aprobă verificări suplimentare la vânzarea armelor de foc

  • Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat un proiect care prevede intensificarea verificărilor la vânzarea armelor de foc
  • Iniţiativa legislativă are rolul reducerii atacurilor armate
  • Proiectul de lege, o prioritate a Partidului Democrat, urmează să ajungă în Senat
224 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor din SUA aprobă verificări suplimentare la vânzarea armelor de foc

Sursa foto: profimedia

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a aprobat, joi, un proiect de lege care prevede intensificarea verificărilor persoanelor care achiziţionează arme de foc, iar iniţiativa legislativă, o prioritate a Partidului Democrat, urmează să ajungă în Senat, informează publicaţia The Hill.

Proiectul de lege prevede "utilizarea actualelor proceduri de verificare" pentru a asigura că persoanele care au interdicţii de achiziţionare a armelor de foc sunt oprite să le obţină.

Proiectul de lege a fost aprobat cu un raport de voturi de 227 la 203 de Camera Reprezentanţilor. Opt congresmeni republicani au votat în favoarea proiectului. Un singur congresman democrat, Jared Golden, a votat împotriva iniţiativei.

Proiectul de lege prevede aplicarea unor noi criterii de verificare a transferurilor de arme între părţi private, în cadrul eforturilor de limitare a atacurilor cu arme de foc din Statele Unite.

"Nu ar trebui să avem nevoie de o pandemie pentru reducerea violenţelor armate în această ţară. Ar trebui să putem face acest lucru prin adoptarea de către Congres a unor măsuri logice de siguranţă pentru a îngreuna achiziţionarea armelor de către cei care nu le folosesc responsabil", a declarat Steny Hoyer, liderul grupului parlamentar democrat din Camera Reprezentanţilor.

Însă criticii susţin că măsurile constituie încălcări ale celui de-al Doilea Amendament al Constituţiei SUA şi că nu vor contribui la reducerea violenţelor. Congresmanul republican Thomas Massie a argumentat că statisticile arată că cele mai multe infracţiuni armate nu sunt comise de persoane care au achiziţionat legal arme de foc.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie aprobat şi în Senat, unde majoritatea favorabilă ar putea fi mai greu de obţinut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici