Campanie electorală pe Facebook: Slujbe religioase, copii la echitaţie, plimbări cu taxiul şi premoniţii - VIDEO & GALERIE FOTO

În absenţa unor confruntări pe programe de guvernare locală, candidaţii la Primăria Generală Gabriela Firea, Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan au ales să se promoveze pe Facebook fie mergând la slujbe religioase, fie mărturisindu-şi "pasiunea pentru echitaţie" sau plimbându-se cu taxiul.

1977 afișări
Imaginea articolului Campanie electorală pe Facebook: Slujbe religioase, copii la echitaţie, plimbări cu taxiul şi premoniţii - VIDEO & GALERIE FOTO

Campanie pe Facebook: Slujbe religioase, copii la echitaţie, plimbări cu taxiul şi premoniţii (Imagine: Cristi Vatavu/ Mediafax Foto)

Nicușor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei, a ales să îşi facă reclamă electorală de pe bancheta din spate a unui taxi. Într-un clip video postat pe Facebook, candidatul este promovat de şoferul de taxi, care susţine că are nişte premoniţii şi garantează că acesta va primi cele mai multe voturi la scrutinul din 5 iunie.

"Facem un pariu, deci eu vă garantez, dacă nu ieşiţi primarul general al Bucureştiului...Eu am aşa nişte premoniţii. De multe ori mi-e şi frică să mă gândesc. Eu v-am admirat de prima dată când v-am văzut într-un tablou, panou din ăsta electoral. Şi mi-a plăcut, că prima oară îţi place chipul...", comentează şoferul de taxi.

"Domnul taximetrist are premoniţii, eu am încredere că bucureştenii vor ieşi la vot pe 5 iunie. Sondajele arată că sunt singurul candidat real în lupta cu PSD-ul. Nu avem voie să ratăm această şansă", comentează Nicuşor Dan.

Ideea lui Nicuşor Dan de a-şi face reclamă electorală din taxi a fost însă ironizată de liberali. După ce candidatul USB a lansat o invitaţie la dezbatere pe proiectele din Bucureşti contracandidaţilor de la PNL şi PSD, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda, i-a transmis că liberalul Cătălin Predoiu va participa doar dacă este un demers serios, "nu doar o vorbă aruncată de pe bancheta din spate a unui taxi".

Totuşi, şi candidatul liberal a abandonat "tonul serios" al campaniei. Candidatului PNL la Primăria Capitalei a postat pe Facebook mai multe fotografii cu fiica sa la echitaţie, în care vorbeşte despre "respectul" faţă de animale.

"Una dintre marile mele pasiuni a fost şi este echitaţia. Afecţiunea pentru animale şi grija faţă de ele sunt lucruri pe care le-am transmis copiilor mei. Pe Maria am adus-o prima dată la un centru de echitaţie cand avea 7 ani. Calul este poate cel mai compatibil animal cu starea omului şi creează o relaţie specială cu partenerul lui. Animalele, la fel ca şi oamenii, trebuie respectate şi protejate" a scris Predoiu pe Facebook.

De altfel, fiica sa Maria a fost cea care l-a însoţit sâmbătă la o acţiune a partidului în Drumul Taberei, unde a asistat un grup de copii care au plantat platani.

Gabriela Firea, candidatul PSD pentru postul de primar general, şi-a anunţat alegătorii pe Facebook că a participat la slujba religioasă.

"Împreuna cu familia şi toţi credincioşii prezenţi la Preacinstitul Brâu al Maicii Domnului. Împreună pentru o lume mai bună şi credinţa în suflet. Îi îndemn pe toţi cei care nu au apucat să participe la pelerinajul Brâului Maicii Domnului să ni se alăture. Doamne ajută!", a scris Firea pe Facebook. Postarea este însoţită de fotografii, în biserica din Voltunari, alături de soţul şi candidatul "independent" Florentin Pandele şi fiul lor, social-democrata având parul acoperit cu o basma.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici