Câmpeanu: PNL oferă asistenţă juridică gratuită bugetarilor afectaţi de reducerea salariilor

Vicepreşedintele PNL Mariana Câmpeanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că formaţiunea pe care o reprezintă va acorda, gratuit, asistenţă juridică angajaţiilor din instituţiile de stat ale căror salarii au fost diminuate cu 25 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

42 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: PNL oferă asistenţă juridică gratuită bugetarilor afectaţi de reducerea salariilor

Câmpeanu: PNL oferă asistenţă juridică gratuită bugetarilor afectaţi de reducerea salariilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"PNL nu renunţă la lupta sa pentru anularea reducerii cu 25 la sută a salariilor personalului bugetar", a spus Mariana Câmpeanu.

Aceasta a adăugat că PNL a depus deja la Curtea Constituţională o sesizare cu privire la încălcarea articolului din Constituţie care prevede respectarea convenţiilor între părţi.

Mariana Câmpeanu a argumentat că, prin legea care prevede diminuarea salariilor, Guvernul s-a amestecat în contractele dintre angajaţi şi angajatori, deşi nu este parte a acestor contracte.

Câmpeanu a arătat că, în cazul în care Curtea Constituţională va respinge sesizarea PNL, formaţiunea va oferi asistenţă juridică cetăţenilor care vor deschide acţiuni individuale în justiţie.

"Ne vom oferi gratuit serviciile juridice pentru bugetarii care doresc să îşi apere drepturile în instanţă. După parcurgerea căilor legale în ţară, dacă nu vor obţine câştig de cauză, îi vom ajuta să se adreseze şi instanţelor europene", a conchis Câmpeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici