Candidatul PNG Anghel Rababoc a câştigat alegerile la Ştefăneşti

Anghel Rababoc (PNG) a câştigat alegerile pentru Primăria comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos, obţinând 1848 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Aurel Pârvu (PSD) a obţinut 1745 de voturi, a anunţat, luni, Biroul Electoral Central (BEC).

268 afișări
Imaginea articolului Candidatul PNG Anghel Rababoc a câştigat alegerile la Ştefăneşti

Candidatul PNG Anghel Rababoc a câştigat alegerile la Ştefăneşti (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Candidatul PNG Anghel Rababoc a fost declarat ales pentru atribuirea mandatului de primar la Ştefăneştii de Jos, potrivit unui comunicat al BEC.

Totodată, BEC a anunţat şi rezultatele alegerilor organizate, duminică, în circumscripţiile electorale Poieni (judeţul Teleorman), Arcani (judeţul Gorj) şi Sascut (judeţul Bacău).

Astfel, la Poieni a fost declarat ales candidatul Ion Dincă (PDL), care a obţinut 924 de voturi, în timp ce contracandidatul său Gheorghe Ene (PSD) a primit 916 voturi.

Alegerile pentru Primăria Arcani au fost câştigate de Vasile Popescu (PNG), cu 476 de voturi, contracandidatul său Daniel Drumen (PSD) obţinând 451 de voturi.

La Primăria Sascut a fost declarat ales candidatul PIN Cristinel-Costel Bostan, acesta obţinând 2980 de voturi. Candidatul Ioan Răuţă (PSD) a obţinut 2657 de voturi, a anunţat BEC.

În perioada următoare, BEC va publica în Monitorul Oficial rezultatele oficiale ale alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale.

Localnicii din Ştefăneştii de Jos au votat, duminică, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, pentru că Biroul Electoral Central a anulat alegerile de aici din 1 iunie, după ce s-a constatat că unui mare număr de alegători le-a fost îngrădit dreptul de a vota, ceea ce a fost de natură să modifice rezultatul alegerilor şi atribuirea mandatelor.

Astfel, primul tur de scrutin a fost reluat în 15 iunie, dar niciunul dintre candidaţii la primăria din Ştefăneştii din Jos nu a obţinut majoritate de voturi.

În cel de-al doilea tur s-au confruntat candidatul PSD, Aurel Pârvu, şi candidatul PNG, Anghel Rababoc. Conform datelor centralizate la Biroul Electoral Central, la primul tur, din 15 iunie, Rababoc a primit 1.661 de voturi, iar contracandidatul său - 1.425 de voturi.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Mihuleţ, a declarat pentru MEDIAFAX că BEC-ul nu va anunţa rezultate parţiale pentru votul de duminică, ci doar rezultatele finale, care vor fi disponibile în cursul zilei de luni.

Un singur incident s-a înregistrat, duminică, în procesul electoral de la Ştefăneştii de Jos. Doi veri, cu simpatii politice diferite, s-au luat la bătaie, duminică dimineaţa, într-un bar.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 8.30, când Tudor Ionuţ J., de 29 ani, şi Nicolae J., de 31 ani, fiecare simpatizat al altui partid politic, nu s-au înţeles care dintre ei să-şi ducă bunicul la vot şi s-au luat la bătaie într-un bar din localitate.

Cei doi au fost amendaţi de poliţişti, pentru tulburarea liniştii publice, cu câte 500 de lei, dar niciunul nu a vrut să depună plângere împotriva celuilalt, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Elena Bucur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici