Care sunt şansele ca moţiunea de cenzură să treacă şi pe cine se bazează Cîţu când spune că n-are emoţii

  • Se supune la vot, azi, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.
  • Premierul doarme liniştit, mizând că este apărat de Coaliţia aflată la putere.
  • Pe hârtie, PSD şi AUR au împreună doar 203 din cele 234 de voturi necesare pentru răsturnarea cabinetului.
1574 afișări
Imaginea articolului Care sunt şansele ca moţiunea de cenzură să treacă şi pe cine se bazează Cîţu când spune că n-are emoţii

Guvernul Cîţu, testat la vot

Pentru toate măsurile de îngheţare a veniturilor, pentru toate schemele de sprijin financiar neplătite la timp antreprenorilor, pentru felul în care a gestionat PNRR, Cîţu trebuie să plece acasă, susţine Opoziţia.
 
Moţiunea de cenzură la adresa guvernului se votează astăzi, iar lupta este una strânsă. Cu toate astea, premierul Cîţu spune că nu are nici cea mai mică şansă să treacă.
 
FLORIN CÎŢU, premierul României 
”Nu mă simt în pericol. Parlamentarii coaliţiei de guvernare nu vor vota mâine moţiunea de cenzură. Dacă vor să participe de divertisment, dar nu vor vota”.
 
Ludovic Orban, a declarat că toţi aleşii din coaliţie nu vor vota, dar vor sta în sală. La fel şi Dan Barna spune că USR+ nu va vota moţiunea de cenzură. 
 
DAN BARNA, vicepremierul României:
”De dimineaţă am spus asta, având în vedere că tradiţionalul UDMR mergea să voteze şi atunci am zis că votăm şi noi la vedere. Apoi, discutând cu colegii de la UDMR, ne-au transmis decizia lor că vor rămâne şi ei în bănci. Am discutat şi noi în grupul parlamentar şi decizia grupului parlamentar USR+ a fost să rămânem şi noi în bănci, astfel încât să fie un mesaj unitar din partea coaliţiei”.
 
Marcel Ciolacu s-a arătat încrezător că moţiunea are şanse să treacă. Totuşi, pe hârtie, PSD şi AUR au împreună doar 203 din cele 234 de voturi necesare pentru răsturnarea cabinetului Cîţu.
 
CE ŞANSE ARE MOŢIUNEA DE CENZURĂ SĂ TREACĂ
PSD -  157 parlamentari
AUR - 44 parlamentari
VOTURI SIGURE = 201
 
234 VOTURI NECESARE
 
 
CE ŞANSE ARE MOŢIUNEA DE CENZURĂ SĂ TREACĂ
MINORITĂŢI - 18 parlamentari
NEAFILIAŢI - 4 parlamentari
223 voturi posibile
Lipsă 11 voturi
 
 
CE ŞANSE ARE MOŢIUNEA DE CENZURĂ SĂ TREACĂ
PNL - 134 parlamentari
USR-PLUS - 80 parlamentari
UDMR - 30 parlamentari
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici