Carmen Dan, reacţie la acuzaţiile lui Firea: Singura atitudine este aceea de decenţă şi de rezervare

Ministrul Carmen Dan a declarat, miercuri, în contextul acuzaţiilor Gabrielei Firea potrivit cărora ea ar trebui să-şi dea demisia din funcţie, că singura atitudine pe care poate s-o aibă este aceea de decenţă şi că nu doreşte să implice MAI în disputele politice.

2631 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan, reacţie la acuzaţiile lui Firea: Singura atitudine este aceea de decenţă şi de rezervare

Carmen Dan, reacţie la acuzaţiile lui Firea: Singura atitudine este aceea de decenţă şi de rezervare

„Pe mine n-o să mă auziţi răspunzând unor astfel de afirmaţii care au conotaţie politcă, ce ţin de sfera politică de pe scrările Ministerului de Interne. Atât timp cât voi fi ministru de Interne, această instituţie nu se va implica în disputele politice. (...) Cred că singura atitudine pe care poate s-o aibă un om responsabil şi un şef de instituţie responsabil este aceea de decenţă şi de rezervare. N-am să-mi părăssesc această atitudine atât timp cât voi reprezenta juridic acest minister. Vom lămuri toate aspectele care ţin de derularea evenimentelor din 10 august în cadrul instituţional”, a declarat ministrul Carmen Dan, la intrarea în sediul Ministerului de Interne.

Primarul Gabriela Firea a spus, în urmă cu câteva zile, că a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, după semnalele primite de la Bruxelles prin comisarul european Corina Creţu.

"Trebuie să vă explic contextul. Eu am luat cuvântul şi le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu Corina Creţu, comisar european, care mi-a relatat o discuţie cu domnul Juncker şi colegii săi, faptul că aceştia şi-au exprimat îngrijorarea faţă de situaţia politică din România şi situaţia din 10 august, faptul că nu e apreciat de alte state europene, apreciind că intervenţia jandarmilor a fost corectă până la un punct în are avea loc apărarea clădirii Guvernului. Nu au fost de acord ca manifestanţii care nu au fost violenţi au suportat gaze lacrimogene şi erau de ajuns alte măsuri mai blânde. Practic extragerea celor care aruncau în jandarmi", a spus Gabriela Firea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici