Cătălin Drulă: "Nu am votat azi Guvernul Ciolacu. Măsura acţiunii al unui om politic sunt faptele, nu vorbele"

Nu am votat azi guvernul Ciolacu. Programul lor de guvernare e o colecţie de proiecţii false, cifre umflate, promisiuni şi foarte mult Copy&Paste, a spus liderul USR.

176 afișări
Imaginea articolului Cătălin Drulă: "Nu am votat azi Guvernul Ciolacu. Măsura acţiunii al unui om politic sunt faptele, nu vorbele"

Cătălin Drulă, Facebook

"Am ascultat cu atenţie discursul şi am auzit un adevărat festival al promisiunilor. Măsura acţiunii al unui om politic sunt faptele, nu vorbele. Şi dumneavoastră sunteţi la guvernare de un an şi jumătate". 

Aşa şi-a început discursul liderul USR la momentul acordării votului de încredere al parlamentului către guvernul Ciolacu. 

Cătălin Drulă a acuzat guvernarea din ultimele 19 luni, condusă de fostul premier liberal Nicolae Ciucă, că şi-a încălcat promisiunile şi că a cauzat cea mai mare inflaţie din ultimii 20 ani, precum şi creşterea preţurilor la alimente şi a ratelor la bancă. 

"Promisiunile făcute acum un an şi jumătate au fost încălcate.....am avut cele mai mari scumpiri în ultimii 20 ani, cea mai mare inflaţie, preţurile la mâncare care îi afectează cel mai mult pe cei cu venituri mici s-au dublat. Ratele la bancă s-au dublat. Ce patriotism economic să ai în 2023 cel mai mare deficit bugetar din ultimii 20 ani, în lei? ". 

Cătălin Drulă a mai spus că guvernarea PSD-PNL-UDMR a sufocat economia ţării.

"În acest timp, economia a frânat, domnule Ciucă. INS-ul, care a fost recent în subordinea dumneavoastră, a mai dat un 0,1% din pix pe primul trimestru şi a mai dat o altă cifră care ar trebui să vă cutremure, în luna aprilie 2023, cifra de afaceri din industrie a scăzut în termeni nominali faţă de luna martie cu 16,3%. Asta înseamnă o prăbuşire. Uitaţi-vă la România reală.  Economia este baza oricărei ţări şi aţi sufocat-o în ultimul an şi jumătate". 

Cătălin Drulă a fost ministrul Transporturilor în guvernul de dreapta condus de premierul Florin Cîţu, între 2020 şi 2021. Acesta a plecat de la guvernare, împreună cu colegii săi din USR, din cauza conflictelor purtate cu fostul premier liberal pe seama unor remanieri efectuate în plină pandemie de coronavirus. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici