Cătălin Ivan condamnă implicarea DNA la prezidenţiale prin anchetarea afacerilor lui Dan Barna: Face „curăţenie” printre candidaţii care l-ar putea deranja pe Klaus Iohannis

Prezidenţiabilul ADN Cătălin Ivan a condamnat, marţi, într-un comunicat de presă, deschiderea anchetei DNA pentru Dan Barna, în urma dezvăluirilor jurnaliştilor de la RISE Project. Ivan acuză că DNA îl ajută pe Klaus Iohannis să obţină un al doilea mandat, „fără niciun minim efort".

759 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ivan condamnă implicarea DNA la prezidenţiale prin anchetarea afacerilor lui Dan Barna: Face „curăţenie” printre candidaţii care l-ar putea deranja pe Klaus Iohannis

Cătălin Ivan condamnă implicarea DNA la prezidenţiale prin anchetarea afacerilor lui Dan Barna

„Trebuie să ne dezicem total de practica instituţiilor statului de a face «curăţenie» printre candidaţii care l-ar putea deranja pe Klaus Iohannis în a obţine fără nici un minim efort cel de-al doilea mandat de preşedinte. Imixtiunea în timpul alegerilor prezidenţiale din partea DNA reprezintă o practică nedemocratică de a influenţa cursul alegerilor şi care poate arunca o umbră de îndoială asupra unui candidat, afectându-i în mod direct şansele în cursa electorală“, notează Cătălin Ivan.

Cătălin Ivan precizează că prima instituţie care s-a implicat necosntituţional în alegerile prezidenţiale este Biroul Electoral Central, prin depunerea de plângeri penale pentru anumiţi candidaţi.

„BEC s-a pornit să facă plângeri penale selectiv unora dintre candidaţii în alegerile prezidenţiale în condiţiile în care neregulile sesizate priveau în mod egal toate candidaturile depuse. Din acest motiv am depus sesizări penale în oglindă pentru toţi candidaţii «săriţi» în mod intenţionat de BEC şi am depus o plângere penală pe numele membrilor BEC“,a mai spus acesta.

Cătălin Ivan precizează că a refuzat serviciile SPP deoarece, în acest fel, preşedintele în funcţie ar fi beneficiat de informaţii în timp real privind activitatea sa, ca de altfel a fiecărui candidat monitorizat de SPP.

Candidatul ADN cere DNA să se abţină de la a lansa informaţii „pe surse", despre dosare „făcute peste noapte" şi să respecte dreptul cetăţenilor de a alege liber.

Rise Project a publicat, săptămâna trecută, un articol în care acuză firma lui Dan Barna că multe proiecte au eşuat, iar liderul USR este ”supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”.

Ulterior, liderul USR, Dan Barna, a cerut ca DLAF să trimită de urgenţă documentele la DNA, pentru că ştie că „asta e comanda politică pe care au primit-o”. El a menţionat că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliştilor de la Rise, cât şi colegilor din USR şi tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

Taguri:
ivan,
dna,
barna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici