Cătălin Predoiu: Este nevoie de reforme pentru implementarea noului Cod Fiscal

Prim-vicepreşedintele liberal, Cătălin Predoiu, a cerut, marţi, Guvernului să prezinte un plan de măsuri economice în perspectiva aplicării noului Cod Fiscal, care se află la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

170 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu: Este nevoie de reforme pentru implementarea noului Cod Fiscal

Cătălin Predoiu: Este nevoie de reforme pentru implementarea noului Cod Fiscal (Foto: Mihai Dascalescu / Mediafax Foto)

Cătălin Predoiu a atras atenţia asupra necesităţii de a pregăti, prin reforme economice, implementarea noului Cod Fiscal, adoptat recent de Parlament şi aflat pe masa preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

"Recent, Parlamentul a adoptat Noul Codul Fiscal care prevede politici de relaxare fiscală, ori acest Cod Fiscal trebuie pregătit prin reforme în economie, altfel implementarea sa va fi pusă în pericol", a declarat Predoiu.

Liderul liberal l-a somat pe premierul Victor Ponta să prezinte public "un plan naţional de reformă a companiilor de stat care să elimine găurile din economie şi să rentabilizeze companiile de stat", măsurile pe care le va lua pentru implementarea noului Codului Fiscal, preconizată pentru anul viitor, dar şi să explice unde anume au fost investite cele 15 miliarde de euro, bani pe care guvernul Ponta i-a împrumutat, sporind astfel datoria publică guvernamentală.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai susţinut că politica de stopare a investiţiilor publice, precum şi creşterea datoriei guvernamentale cu 15 miliarde de euro, în mandatul lui Victor Ponta, ar putea zdruncina economia naţională, în următorii ani.

"Creşterea datoriei publice guvernamentale a ajuns în 2014 la 59 de miliarde de euro. În mandatul său de premier, Victor Ponta a crescut datoria guvernmentală cu 15 miliarde de euro. Această împrejurare, combinată cu politica premierului de a opri investiţiile publice în economie, a amorsat o bomă care poate zdruncina economia naţională în anii care vin", a afirmat Cătălin Predoiu.

Liderii Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, i-au cerut, marţi, preşedintelui Klaus Iohannis promulgarea Codului Fiscal, pe motiv că retrimiterea actului normativ la Parlament, spre reexaminare, ar fi "un semnal extrem de negativ" pentru mediul de afaceri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici