Câţi români îşi doresc comasarea alegerilor? Răspunsul lui Mihai Tudose / Liderii PSD şi PNL vor susţine o conferinţă de presă la ora 19

  • Mai mult de 60% dintre români doresc comasare, spune vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose, după şedinţa de miercuri dimineaţă a coaliţiei de guvernare.
  • Conducerile PSD şi PNL se întrunesc de la ora 16.00 pentru a valida strategia.
  • Ciolacu şi Ciucă vor susţine o conferinţă de presă la ora 19.00.
717 afișări
Imaginea articolului Câţi români îşi doresc comasarea alegerilor? Răspunsul lui Mihai Tudose / Liderii PSD şi PNL vor susţine o conferinţă de presă la ora 19

„Noi aşteptam o cercetare sociologică despre ce îşi doresc românii şi să acţionăm în acest sens. Acea cercetare sociologică ne-a sosit azi-noapte, la 12 noaptea. Vă dăm în premieră faptul că mai mult de 60% dintre români doresc comasarera şi o majoritate chiar mai mare doreşte o continuitate a guvernării, o stabilitate şi o coerenţă în guvernare. După ce s-a întâmplat în ultimii ani în România, e clar că lumea s-a săturat de schimbări bruşte pe picior, de schimbări de guvern, de schimbări de politică internă şi externă. Trebuie să avem în vedere şi asta s-a discutat intens şi ceea ce se întâmplă în Europa, în ţările partenere, precum şi construcţiile politice la nivel de Parlament European, Comisie Europeană... Deci nu putem să fim defazaţi complet faţă de aceste lucruri. Decizia celor două partide a fost că azi (miercuri - n.r.), la 16.00, să avem structuri de conducere simultan, să vedem ce spun partidele noastre, colegii noştri despre strategia pe care noi am convenit să le-o propunem, vom avea o coaliţie imediat după aceste întâlniri, iar la ora 19.00 veţi avea în faţă pe cei doi preşedinţi”, spune Mihai Tudose.

La rândul său, Rareş Bogdan a declarat că au convenit cu toţii să meargă în faţa partidelor pentru a discuta „atât principiile, cât şi un proiect important”.

„Cu siguranţă, veţi afla lucruri pe parcursul zilei de astăzi, foarte important. Preşedinţii celor două partide, la ora 19.00, vor răspunde tuturor întrebărilor. Este absolut firesc, fiind două partide democratice, cel mai mari partide din România, să ne ascultăm glasul colegilor, la ora 16.00, care se reunesc în birourile de conducere ale celor două partide. Ieri, la Bruxelles, am avut întâlniri pentru a explica, de asemenea, şefilor de familii politice proiecte pentru România, ce înseamnă România în acest context. Am stat de vorbă cu Manfred Weber. De asemenea, am înţeles extrem de serios şi cu toţii am înţeles asta, că responsabilitatea Guvernului României este extrem de serioasă în contextul regional foarte complicat, vedeţi ce se întâmplă pe frontul din Ucraina, România este stat cheie în această regiune, cel mai important lucru pentru noi, pentru Europa, este continuarea guvernării într-un mod coerent, asumat, care să aducă bunăstare românilor şi stabilitate”, adaugă Bogdan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici