Cazanciuc: Am aflat de accidentul din Muntenegru la scurt timp, de la cei din Ministerul de Externe

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că a aflat de accidentul din Muntenegru la "scurt timp", de la colegii din Ministerul de Externe, având în vedere calitatea sa de fost membru al Celulei de criză.

460 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: Am aflat de accidentul din Muntenegru la scurt timp, de la cei din Ministerul de Externe

Robert Cazanciuc (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat la ce oră a aflat de accident, Cazanciuc a răspuns: "Mi-e foarte greu să spun, am aflat la scurt timp de la colegii de la ministerul de Externe, ca fost membru al Celulei de criză".

El a precizat că în acest moment în legătură cu accidentul există o procedură în derulare la Ministerul de Externe şi a fost deschisă o cauză penală la Ministerul Public.

"Cel puţin în momentul de faţă la mine, care sunt plecat de dimineaţă, nu au ajus solicitări speciale legate de Muntenegru. E o procedură în derulare la Ministerul de Externe şi din câte ştiu şi la nivelul ministerului Public a fost deschisă o cauză penală", a spus Cazanciuc.

El a arătat că prin unele forme de intervenţie, s-ar putea face unele lucruri ca pe viitor astfel de accidente să nu se mai producă.

"Haideţi să încercăm să finalizăm procedura de repatriere şi de sprijin pentru cei implicaţi şi să tragem ulterior concluzii. E foarte greu să spui ce poţi să faci pentru a evita un accident rutier, mai ale produs în străinătate, dar cu siguranţă prin forme de intervenţie s-ar putea face unele lucruri", a spus Cazanciuc.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că a aflat despre accidentul din Muntenegru duminică la ora 22.55, când a fost sunat de către secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, moment din care a luat legătura cu miniştrii cu atribuţii.

"Aş vrea ca opinia publică să fie corect informată, pentru că am văzut nişte neînţelegeri în presă şi simt nevoia să fac această precizare: conform listingului telefonului meu - şi îl pun la dispoziţia presei - eu am aflat despre tragedia din Muntenegru la 22.55, când am fost prima dată sunat de domnul Arafat, deci înainte de ora aceea nu am ştiut, după care, sigur, am luat legătura cu ministrul de Externe, cu ministrul Apărării şi toţi ceilalţi", a spus Ponta.

Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis duminică seara, la ora 22.31, un comunicat în care informa că un autocar cu turişti s-a prăbuşit sâmbătă într-o prăpastie de 30 de metri din Muntenegru, iar din primele cercetări "se pare că printre victimele accidentului se află şi cetăţeni români".

Agenţia de turism Mareea Travel, care a organizat circuitul în care a avut loc accidentul din Muntenegru, transmite într-un comunicat remis MEDIAFAX că a fost informată despre incident duminică la ora 19.00 şi că a comunicat MAE datele turiştilor pentru identificarea lor de urgenţă.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat, duminică în jurul orei 18.00 ora României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, aflat la Podgoriţa, a declarat, luni seară, că autorităţile române "s-au mişcat foarte repede" în cazul accidentului din Muntenegru şi au comunicat "atunci când au avut informaţia certificată de autorităţile din Muntenegru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici