Cazanciuc despre desfiinţarea SIIJ: ”Am cerut să nu votăm procedură de urgenţă. PNL şi USR insistă”

Robert Cazanciuc a cerut în şedinţa Senatului ca proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ să nu fie introdus în procedură de urgenţă, în condiţiile în care Comisia de la Veneţia se va pronunţa în luna iulie: „Din raţiuni de politică măruntă, PNL şi USR insistă cu procedura de urgenţă”.

412 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc despre desfiinţarea SIIJ: ”Am cerut să nu votăm procedură de urgenţă. PNL şi USR insistă”

„Am cerut astăzi în plenul Senatului să nu votăm procedură de urgenţă pentru proiectul de lege privind SIIJ, pornind de la anunţul Comisiei de la Veneţia, potrivit căruia se va pronunţa în luna iulie asupra cererii formulate de ministrul Justiţiei din România cu privire la desfiinţarea SIIJ. Din raţiuni de politică măruntă, PNL şi USR insistă cu procedura de urgenţă, dovedind încă o dată că declaraţiile făcute de-a lungul timpului sunt doar demagogie şi ipocrizie în care românii cu nevoia unui act de justiţie independent nu au ce căuta”, spune Robert Cazanciuc.

Senatorul PSD adaugă că PNL şi USR sunt cei care, în opoziţie, declarau că obţinerea avizului este imperios necesară şi că acesta ar trebuie să fie cerut chiar de majoritatea parlamentară şi ministrul Justiţiei.

„Potrivit celor mai recente cercetări sociologice, încrederea românilor în justiţie şi sistemul judiciar este la cea mai mică cotă in acest an. O declaraţie recentă a Senatului francez anunţa menţinerea MCV-ului pentru România din motive pe care urmează să le desluşim. Mă întreb - dacă tot s-a decis că România va rămâne cu MCV, de ce este nevoie de o procedură de urgenţă fără a dezbate acest act normativ aşa cum se cuvine?”, conchide social-democratul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici