Cazanele de încălzire a apei şi mai multe instalaţii ale bazinului de la Floreasca, schimbate

Cazanele de încălzire a apei şi mai multe instalaţii esenţiale de la Bazinul „Tolea Grinţescu” (Floreasca), din Sectorul 1, au fost schimbate, spune primarul Clotilde Armand. Fostele echipamente îşi depăşiseră durata de funcţionare.

133 afișări
Imaginea articolului Cazanele de încălzire a apei şi mai multe instalaţii ale bazinului de la Floreasca, schimbate

Sursa foto: facebook.com/clotildearmand.ro

Primarul Sectorului 1 a spus, luni, pe pagina de Facebook că au fost schimbate cazanele de încălzire a apei şi mai multe instalaţii esenţiale de la Bazinul „Tolea Grinţescu” (Floreasca).

„Fostele echipamente erau vechi din 2007, îşi depăşiseră cu mult durata de viaţă, şi au cedat fizic anul trecut. Cele noi sunt mult mai performante, folosesc o tehnologie nouă şi au un consum redus de gaz. Totodată, au fost reparate şi modernizate toate vestiarele şi duşurile. Aceste lucrări au fost finaţate de Primăria Sectorului 1 în baza unui protocol încheiat cu Federaţia Română de Polo”, spune Clotilde Armand.

Pentru a redeschide acest bazin s-a alocat de la bugetul local al Sectorului 1 suma de 925.000 de lei.

Tot în baza acestui protocol, toţi elevii care învaţă în şcolile şi liceele din Sectorul 1 vor beneficia gratuit de cursuri de înot la Bazinul „Tolea Grinţescu” (Floreasca), pe baza carnetului de elev vizat la zi. Copiii vor urma cursurile de înot sub îndrumarea unui instructor calificat pus la dispoziţie de Federaţia Română de Polo.

„Urmează să stabilim cu reprezentanţii federaţiei un orar pentru aceste cursuri, astfel încât să nu fie perturbate antrenamentele şi competiţiile sportive. Totodată, urmează să stabilim un orar în care bazinul să poată fi folosit şi de către ceilalţi cetăţeni ai Sectorului 1 care doresc să practice înotul”, mai spune Armand.

Aceasta a vorbit şi de cele două bazine de înot semiolimpice de la Şcoala Gimnazială nr. 178 şi de la Şcoala Gimnazială „Sf. Nicolae”. Săptămâna trecută s-a publicat pe SEAP anunţul de publicitate pentru selectarea firmei care se va ocupa de gestionarea acestor bazine. Data limită de depunere a ofertelor este 29 ianuarie 2024, ora 10:00.

„De ce investim în înot? Este un sport care permite copiilor noştri să se dezvolte frumos şi armonios. Prin aceste proiecte le oferim elevilor noştri o alternativă sănătoasă de a petrece timpul liber şi de ce nu, sunt o modalitate prin care putem să descoperim campionii de mâine ai înotului românesc”, a mai spus primarul Sectorului 1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici