Ce a simţit Marcel Ciolacu, după vizita în Borodianka şi Irpin. Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a îngrozit

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, s-a declarat „întristat şi oripilat” de ceea ce a văzut în oraşele asediate Borodianka şi Irpin, pe care le-a văzut în timpul vizitei sale de marţi în Ucraina.

3658 afișări
Imaginea articolului Ce a simţit Marcel Ciolacu, după vizita în Borodianka şi Irpin. Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a îngrozit

Sursa foto: MediafaxFoto

„Am fost în Borodianka şi în Irpin. Sunt întristat şi oripilat de ceea ce am văzut. Atrocităţile comise de forţele armate ruse împotriva civililor nu pot rămâne nepedepsite de comunitatea internaţională! Ucraina se poate baza întotdeauna pe sprijinul României”, a spus Marcel Ciolacu pe Twitter, după vizita de marţi, în Ucraina.

De asemenea, el a sus că această agresiune „nejustificată şi neprovocată” a forţelor armate ale Rusiei împotriva Ucrainei „a schimbat dramatic mediul de securitate european”.

În acest context, Ciolacu a transmis un mesaj de solidaritate preşedintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, s-a aflat marţi, într-o vizită oficială în Ucraina, alături de premierul Nicolae Ciucă. Ei au avut întrevederi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denys Shmyhal, şi preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Cei doi oficiali români au avut întrevederi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, upremierul Denys Shmyhal, şi cu preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi premierul României au mers în Irpin şi Borodianka, localităţi unde armata rusă a comis atrocităţi împotriva populaţiei civile.

În cadrul discuţiilor cu oficialii ucraineni, preşedintele Marcel Ciolacu a subliniat rolul regional pe care România este pregătită să şi-l asume în procesul de reconstrucţie a Ucrainei după război şi a pledat pentru drepturile românilor din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici