Ce este Cancer Plan, proiectul tocmai votat de Parlamentul European

Aprobarea în Parlamentul European a documentului indică direcţia viitoarelor politici de sănătate pentru prevenirea şi tratamentul cancerului în ţările UE.

1385 afișări
Imaginea articolului Ce este Cancer Plan, proiectul tocmai votat de Parlamentul European

Ce este Cancer Plan, proiectul tocmai votat de Parlamentul European

Cancerul este socotit flagelul vremurilor noastre, fiind cel care ameninţă să devină o adevărată urgenţă sanitară în următorii ani din cauza întârzierilor în screening, diagnostic şi tratamente provocate de pandemie.

Pe 16 februarie, la Strasbourg, Parlamentul European a votat „Raportul privind consolidarea Europei în lupta împotriva cancerului - spre o strategie cuprinzătoare şi coordonată”, un document privind orientările elaborate de Comitetul Special pentru Combaterea Cancerului (Beca) pentru a furniza Uniunii Europene un plan strategic comun pentru lupta împotriva cancerului.

Amendamentele care provoacă discuţii

Textul, care abordează aspecte de la prevenire la acces egal la îngrijire, de la sprijinirea familiilor la relaţiile cu companiile farmaceutice, a fost aprobat cu o majoritate foarte mare (652 de voturi pentru, 15 împotrivă şi 27 abţineri) şi, deşi nu are încă valoare legislativă, aprobarea în sine este un pas fundamental, un semn important al intenţiilor comune pentru statele membre.

Cu toate acestea, ceea ce provoacă cele mai multe discuţii este modul în care textul original a fost modificat prin aprobarea unor amendamente privind conceptul de consum de alcool şi tipul de avertismente de pus pe etichetă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici