Ce partide şi instituţii din România sunt de încredere? Iată ce arată datele celui mai recent sondaj CURS

Un sondaj de opinie la nivel naţional a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), la cererea Partidului Naţional Liberal.

9483 afișări
Imaginea articolului Ce partide şi instituţii din România sunt de încredere? Iată ce arată datele celui mai recent sondaj CURS

Sursa Foto - Facebook (Marcel Ciolacu, Nicolae Ciuca, George Simion)

Un sondaj de opinie la nivel naţional a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), la cererea Partidului Naţional Liberal. 

Sondajul a fost în perioada 28 martie - 11 aprilie 2022, pe populaţia adultă rezidentă din România, pe un număr de  2750 respondenţi cu vârste de peste 18 ani 

Conform sondajului:

  • 77% dintre participanţii la sondaj consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, 17% consideră că România se îndreaptă către o direcţie bună, iar 6% nu au răspuns. 
  • Cele mai mari temeri ale respondenţilor sunt creşterea preţurilor la produsele alimentare, la gaze şi energie (53%), războiul din Ucraina (18%), corupţia (9%), starea de sănătate a populaţiei/funcţionarea spitalelor (6%) , criza politică (5%), continuarea pandemiei (3%), starea învăţământului (2%) şi starea agriculturii (1%). 
  • Dacă duminica viitoare se vor organiza alegeri parlamentare, 35% dintre respondenţi ar vota PSD, 23% PNL, 12% AUR, 11% USR, 5% UDMR. 
  • 69% dintre respondenţi ar prefera un venit mic, dar sigur, în raport cu cei 23% care vor un venit mare, chiar dacă este nesigur. 
  • Instituţiile care se bucură de cea mai mare sunt biserica (67%), armata (64%), primăria (35%), mass-media (27%) şi BNR (21%). Guvernul are 18% încredere, preşedintele 17%, parlamentul 16%, iar partidele politice doar 10%. 
  • 40% dintre respondenţi consideră că alianţa PNL-USR-UDMR a fost inutilă. Doar 19% consideră că a fost utilă. 
  • 38% dintre respondenţi consideră că alianţa PNL-PSD-UDMR este utilă, iar 31% o consideră inutilă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici