Ce se întâmplă cu vârstnicii care au fost scoşi din azilele groazei. Anunţul făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului

Din cele peste 59.000 de persoane rezidente în centrele investigate, 627 au fost relocate, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

1443 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă cu vârstnicii care au fost scoşi din azilele groazei. Anunţul făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului

Întrebat ce s-a întâmplat cu persoane vârstnice scoase din azilele investigate, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin a spus că din 59.071 de persoane rezidente în centrele investigate, 627 au fost relocate.

De asemenea, Constantin a mai spus că din cele 51 de centre neautorizate găsite, 543 de persoane au fost relocate: „Aici am şi o detaliere: 125 au avut nevoie de spitalizare, 234 de persaone au fost duse în alte centre pentru continuarea îngrijirilor şi 184 de persoane au fost preluate de aparţinători acasă, pentru că au avut această posibilitate”.

„E un proces în plină desfăşurare, care ne-a luat pe toţi prin surprindere şi ne-a şocat şi se iau toate măsurile care se pot lua în această clipă: fie mutarea în centre care au condiţii suficiente pentru a-i trata pe aceşti oameni care au nevoie de asistenţă sau chiar internarea, acolo unde e nevoie de intervenţie sau asistenţă medicală. Totul este în derulare şi, de asemenea, aşa cum a spus şi premierul, se doreşte nu doar corectarea situaţiei de fapt, ci îmbunătăţirea întregului sistem. Este un proces care s-a declanşat şi care trebuie dus la un bun sfârşit”, a spus Mihai Constantin.

Potrivit acestuia, Ministerul Muncii a suferit modificări în timpul acestei crize şi este în pregătire un pachet de modificări legislative pentru a schimba ecosistemul asistenţei sociale.

Constantin a mai spus că aproximativ 110 centre au fost suspendate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici