Cei care nu au respectat preţurile pentru alimentele de bază au primit amenzi de 4 milioane de lei

În urma unor controale efectuate în Bucureşti de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au fost aplicate amenzi în valoare de 4 milioane de lei celor care nu au aplicat preţuri corecte la alimentele de bază, spune ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

447 afișări
Imaginea articolului Cei care nu au respectat preţurile pentru alimentele de bază au primit amenzi de 4 milioane de lei

Cei care nu au respectat preţurile pentru alimentele de bază au primit amenzi de 4 milioane de lei

Marcel Boloş scrie, luni, pe pagina sa de Facebook, faptul că în urma controalelor efectuate în Bucureşti de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au fost aplicate amenzi în vvaloare de 4 milioane de lei pentru cei care nu au aplicat preţuri corecte la alimentele de bază.

„Când Guvernul României a decis plafonarea marjelor de adaos comercial la alimentele esenţiale, am spus că este important ca efectele măsurii să apară pe tot lanţul, de la procesator până la vânzătorul final şi distribuitor. Tocmai de aceea am cerut atenţie maximă, pentru a asigura echitatea şi corectitudinea în mediul economic”, spune Marcel Boloş.

Potrivit ministrului Finanţelor, inspectorii antifraudă au sancţionat un operator economic care activează în domeniul distribuţiei de legume-fructe, cu o amendă în valoare totală de 2 milioane de lei pentru depăşirea în mod repetat a cotei de adaos comercial prevăzută de ordonanţă. Este vorba despre un operator economic care este furnizor pentru marile lanţuri de magazine şi majoritatea hypermarket-urilor.

De asemenea, un alt distribuitor din Bucureşti a fost amendat cu 2 milioane de lei pentru nerespectarea cotei de maximum 5% faţă de preţul de achiziţie al unor produse alimentare, cum ar fi fasole uscată, ulei etc.

„Reamintesc că măsura are ca obiectiv final ieftinirea preţului la produsele alimentare printr-o plafonare a marjelor de adaos comercial, la nivel de procesator cu 20%, la nivel de distribuitor cu 5% şi la nivel de vânzător final cu 20%. Decizia a venit pentru ca familiile de români să nu fie nevoite să plătească şi 80% mai mult la un produs esenţial, cum ar fi pâinea sau laptele. Scopul nostru este ca oamenii să găsească în magazine preţuri corecte. S-au văzut efectele: produse mai ieftine şi cu 50%. Ţin să subliniez însă că aceste reduceri de preţuri funcţionează pe termen scurt. Pe termen lung este nevoie de creşterea producţiei interne, pentru a determina cu adevărat o scădere a preţurilor. Continuăm să găsim soluţii şi să investim în industria alimentară, pentru ca noi să procesăm ceea ce producem”, adaugă ministrul Boloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici