Cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a legii "Dragnea" privind eliminarea taxelor, respinsă de plenul Senatului

Conducerea Senatului a convocat, marţi, o şedinţă a plenului, în care va fi discutată legea iniţiată de Liviu Dragnea pentru anularea a 102 taxe nefiscale, care a fost retrimisă de Klaus Iohannis Parlamentului pentru reexaminare.

6842 afișări
Imaginea articolului Cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a legii "Dragnea" privind eliminarea taxelor, respinsă de plenul Senatului

Conducerea Senatului a convocat o şedinţă de plen pentru reexaminarea Legii "Dragnea"

UPDATE 17:10 Decizia a fost luată cu 82 de voturi ''pentru'' şi 36 ''împotrivă''. Împotriva respingerii solicitării şefului statului au votat senatorii PNL, USR şi PMP.

Cererea preşedintelui Klaus Iohannis urmează să intre şi în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

UPDATE 15:44 Comisia de buget de Senat a dat, marţi, raport de respingere a cererii preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Legii "Dragnea", care prevede anularea a 102 taxe nefiscale.

În favoarea raportului de respingere au votat şapte senatori, printre care Ramona Nicoleta Dinu, senator USR, singurul vot împotriva raportului de respingere fiind cel al liberalului Florin Cîţu.

Comisia de cultură a dat aviz negativ cererii preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Legii "Dragnea", decizi fiind luată cu trei voturi împotrivă, care cau venit din partea senatorilor PNL, PMP şi USR.

Cererea va fi votată de plenul Senatului, a cărui şedinţă a fost convocată de Biroul Permanent în şedinţa de marţi după-amiază.

Conducerea Senatului a convocat o şedinţă de plen pentru reexaminarea Legii "Dragnea"

Biroul Permanent a convocat şedinţa de plen începând cu ora 16.00.

Comisia de cultură va trebui să dea aviz, începând cu ora 15.00, iar Comisia de buget-finanţe se va reuni de la 15.30 pentru a da raport.

Iniţial, pe ordinea de zi a senatorilor figurau doar şedinţe ale comisiilor de specialitate.

Klaus Iohannis a cerut, vineri, 23 decembrie, reexaminarea legii care elimină 102 taxe nefiscale, printre care şi taxa radio-tv, după ce judecătorii CCR au decis că legea este constituţională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici