Cernea: N-am legătură cu incidentul din Parlament, responsabilitatea e a celor care l-au comis

Deputatul Remus Cernea a declarat că nu are nicio legătură cu incidentul din Parlament de marţi în care două persoane neautorizate au intrat în plen şi au perturbat lucrările, el precizând că responsabilitatea pentru actul respectiv revine exclusiv celor care l-au comis.

1087 afișări
Imaginea articolului Cernea: N-am legătură cu incidentul din Parlament, responsabilitatea e a celor care l-au comis

Remus Cernea (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"Astăzi, în Parlament a avut loc un incident. Două persoane neautorizate au intrat în plen şi au perturbat lucrările acestuia. Deşi am fost acuzat ca aş fi avut vreo implicare, nu am nicio legatură cu acest incident şi nu am ştiut nimic despre ceea ce pregăteau respectivele persoane. Eu doar am facilitat accesul pentru cinci persoane care mi-au spus că doresc să asiste de la balcoane la lucrările din plen. Este un drept al fiecărui cetăţean de a asista la şedinţele Parlamentului, drept care trebuie respectat, iar eu am intenţionat doar să facilitez exercitarea acestui drept", susţine Cernea, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit lui Cernea, Parlamentul este instituţia fundamentală a democraţiei din România, "iar prestanţa acestuia trebuie apărată şi respectată".

"Nu sunt de acord cu gestul celor două persoane. Orice motivaţii ar fi avut, orice cauză ar fi susţinut, există valori democratice şi principii mai mari care trebuie să prevaleze. Consider că responsabilitatea pentru actul respectiv revine exclusiv celor care l-au comis. Buna mea credinţă a fost folosită într-un mod incorect, care afectează principii şi valori pe care le apăr. Parlamentul trebuie ferit de astfel de situaţii, altfel se deschide calea pentru afectarea gravă a lucrărilor acestei instituţii. Aceste precizări pe care simt nevoia să le fac privesc, aşadar, o problemă pur principială", susţine Cernea.

Discursul premierului Victor Ponta din Parlament pe tema scrisorii FMI a fost întrerupt de preşedintele Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, care i-a dat un săculeţ cu bani, despre care a afirmat că reprezintă "30 de arginţi, preţul trădării pentru Roţia Montană", şi l-a acuzat de trădare.

"Ponta trădătorul-salvaţi tricolorul!", a strigat Neamţu de lângă Ponta, aflat la tribuna Parlamentului, după care a părăsit sala.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după şedinţa de plen în care a fost întrerupt de Mihail Neamţu în timp ce prezenta Acordul cu FMI, că acesta este "un legionar de mucava şi un personaj comic şi ridicol", care a fost adus în Parlament de Remus Cernea, consilier al şefului Guvernului.

"Dar să ştiţi, pe de altă parte, şi aici e proverbul cu «Ce-şi face omul cu mâna lui...» că ştiu că pe ăsta, micul legionar, l-a adus Remus Cernea. Pe Remus Cernea eu l-am făcut şi consilier şi parlamentar, aşa încât nu am voie să mă supăr decât eventual pe mine. Dar tot e bine că Remus Cernea este în Parlament, pentru că, iată, există şi acest punct de vedere uşor extremist reprezentat în Parlamentul României. Până la urmă, democraţie înseamnă să ai structuri în care să fie reprezentată toată lumea. Domnul Neamţu nu e în Parlament, pentru că nu cred că vreun om normal l-ar vota", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici