CExN al PSD a votat schimbarea datei Congresului pe 18 octombrie. Dragnea: Pe 11 octombrie se va alege preşedintele PSD, pe 18 octombrie restul conducerii

Liderii PSD au votat, luni, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, schimbarea datei Congresului, de pe 11 octombrie, cum fusese discutat iniţial în Biroul Politic Naţional, pe 18 octombrie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate. Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că s-a stabilit în Comitetul Executiv Naţional ca scrutinul pentru alegerea preşedintelui partidului să fie pe 11 octombrie, iar Congresul să aibă loc o săptămână mai târziu, pe 18 octombrie, când va fi aleas Biroul Permanent.

590 afișări
Imaginea articolului CExN al PSD a votat schimbarea datei Congresului pe 18 octombrie. Dragnea: Pe 11 octombrie se va alege preşedintele PSD, pe 18 octombrie restul conducerii

CExN al PSD a votat schimbarea datei Congresului pe 18 octombrie (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"S-a stabilit astăzi ca scrutinul pentru alegerea preşedintelui PSD să fie pe 11 octombrie, iar Congresul să fie pe 18 octombrie la o săptămână după, deci duminică 11 - duminică 18 octombrie", a declarat Liviu Dragnea la finalul CExN.

Preşedintele interimar a spus că s-a ales şi un preşedinte al Comisiei Electorale Centrale în cadrul partidului în persoana lui Florin Iordache.

"Au fost discuţii destul de serioase despre detalii de organizare, care sunt cuprinse în regulamentul de organizare al acestui scrutin intern, sunt detalii pe care o sa vi le dea preşedintele Comisiei Electorale Centrale din cadrul partidului pe care l-am desemnat astăzi, domnul Florin Iordache", a declarat Dragnea.

Pentru a putea candida la funcţia de vicepreşedinte, un membru trebuie să aibă susţinerea a patru filiale - a sa plus alte trei, iar pentru funcţia de preşedinte de cinci filiale - a sa plus alte patru, însă Liviu Dragnea a spus că a votat împotriva acestor condiţii.

"Au fost mai multe voturi pe anumite prevederi din regulament, am fost trei inşi care am votat împotriva unor condiţii de eligibilitate puse pentru candidaţi şi anume 10 la sută din organizaţii să susţină un candidat, sau mai bine spus orice candidat să depună la dosarul de candidatură susţinerea a 10 la sută din organizaţii, din câte am înţeles e vorba de patru sau cinci dintre care, obligatoriu, să fie organizaţia din care face parte şi cred că la vicepreşedinţi cinci la sută, ceva de genul ăsta, organizaţii din care care face parte şi încă una. Am votat împotrivă, am încercat să le spun colegilor mei să fie de acord să nu existe niciun fel de condiţie pentru a nu spune cineva că este oprit să candideze. Au fost argumenete serioase din partea lor, cu toate astea eu am votat împotrivă, numai că mulţi au spus că au fost cazuri în istoria partidului când au fost candidaturi neserioase, când au fost candidaţi care în timpul Congresului, cu toate că erau trecuţi pe buletinul de vot, şi-au retras candidatura. Asta a fost decizia lor, au explicat că vor ca acest eveniment, fiind pentru prima dată când un partid în România organizează alegeri pentru preşedinte prin vot universal, până la urmă asta a fost decizia Comitetului Executiv", a arătat Dragnea. 

Săptămâna trecută, liderii PSD reuniţi în şedinţa Biroului Politic Naţional au decis ca data Congresului să fie 11 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici