Cezar Preda, deputat PNL, neagă existenţa unei discutii pentru şefia SIE: Preşedintele face nominalizarea

Deputatul PNL Cezar Preda a declarat, sâmbătă, ca nu a avut loc nicio discuţie pentru preluarea şefiei SIE, afirmând ca preşedintele Klaus Iohannis este cel care va face nominalizarea

365 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda, deputat PNL, neagă existenţa unei discutii pentru şefia SIE: Preşedintele face nominalizarea

Cezar Preda, deputat PNL, neagă existenţa unei discutii pentru şefia SIE: Preşedintele face nominalizarea (Imagine:Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

"Eu am fost de multe ori pe ştiri (n.r-vehiculat) şi ministru şi viceprim-ministru. Nu pot să confirm nimic, pentru că nu a avut loc nicio discuţie şi nu aşa se face numirea la SIE. (...) Orice om este onorat, care are expertiză, pentru o asemenea funcţie, dar chestiunile acestea sunt la nivel de şef de stat, la nivel de securitate naţională. Nu sunt eu în măsură să apreciez cum va face dl preşedinte nominalizarea, dar este o onoare pentru oricine", a declarat Preda, la Parlament.

Cezar Preda a afirmat ca supoziţii ca va prelua şefia SIE au avut la bază cutuma privind conducerile SIE şi SRI.

"Domnul Dragnea a încălcat într-adevăr (...) Regulamentul de funcţionare a Camerei Deputaţilor şi Senatului, care spune că câştigătorul ia Comisia SRI, al doilea partid ia Comisia SIE, iar la vicepreşedinţi invers. Dl Dragnea, justificând faptul că nu a dorit să dea un drept PNL, l-a introdus şi pe dl preşedinte în această ecuaţie, ceea ce nu a fost corect. (...) În general, lucrurile acestea se tranşează în afara Parlamentului şi este pur şi simplu un raport între preşedinte şi şefii de servicii, iar Parlamentul, dacă respectivul nominalizat are expertiză, îl validează, dacă nu, nu. Nu se face troc. Este prima oară când aud că se face troc cu aşa ceva. Dl Dragnea trebuie să înţeleagă că lucrurile acestea - cele două numiri - sunt peste înţelegerile şi compromisurile care se fac de obicei şi cred că de aici au plecat aceste chestiuni", a spus Cezar Preda.

Preda a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis decide numirea şefului SIE.

"Eu nu cred că poate fi dus în ecuaţia de membru de partid, domnul preşedinte decide. Poate să fie din interiorul PNL, un om cu expertiză mare, poate să fie din afara PNL", a arătat Preda.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici