Cezar Preda la ieşirea de la vot: "Poliţia, mână în mână cu infractorii care fraudează alegerile"

Deputatul PDL Cezar Preda a votat, duminică, la Buzău, "pentru viitor, şi nu pentru prezent", el apreciind însă că nu este nicio şansă de schimbare, în condiţiile în care Poliţia ar fi "mână în mână cu cei care vor să fraudeze votul”.

153 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda la ieşirea de la vot: "Poliţia, mână în mână cu infractorii care fraudează alegerile"

Cezar Preda la ieşirea de la vot: "Poliţia, mână în mână cu infractorii care fraudează alegerile" (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Preda a spus că a votat pentru viitor, şi nu pentru prezent, însă, văzând cum se desfăşoară campania electorală la Buzău, crede că "nu e nicio şansă să mergem spre viitor".

Liderul democrat-liberal a susţinut că la Buzău Poliţia ar fi "mână în mână cu infractorii", în acest context el amintind de incidentele de la alegerile locale din 2012, când şeful Poliţiei Buzău de la acea vreme a fost schimbat chiar în noaptea de dinaintea votului, din cauza suspiciunilor de fraudare a alegerilor.

"Am votat pentru viitor, şi nu pentru prezent. Aici în Buzău, însă, după cum am văzut că se desfăşoară campania, nu e nicio şansă să mergem spre viitor. La Valea Râmnicului am avut mită electorală, dar Poliţia e mână în mână cu infractorii, n-avem nici o speranţă, trebuie să ne gândim pentru copiii, pentru nepoţii nostri, şi nu pentru golanii care au pus mâna pe judeţul ăsta şi care mituiesc electoral, şantajează şi, deşi sunt condamnaţi penal, Poliţia îi înţelege. (...) Eu nu-mi mai pun nicio speranţă că oamenii vor realiza ce pericol îi paşte dând oraşul şi judeţul pe mâna unor vagabonzi. Am venit însă la vot aşa cum o fac din 1990 încoace", a spus deputatul PDL Cezar Preda.

La Valea Râmnicului, coordonatorul PDL al campaniei electorale pentru alegerile locale parţiale a reclamat Poliţiei că un localnic a primit din partea unui bărbat un ziar de campanie în care era o bancnotă de 50 de lei, cu recomandarea de a vota candidatul PSD la Primăria comunei.

În plângerea formulată către Poliţie, democrat-liberalul a susţinut că cel care ar fi oferit mita electorală ar fi un tânăr social-democrat care a mai fost implicat în trecut în astfel de scandaluri, fiind cercetat de Poliţie.

"Imediat după ce au fost primite, sesizările din comuna Valea Râmnicului au fost înregistrate şi au fost declanşate activităţile care se impun în astfel de cazuri. Având în vedere natura aspectelor semnalate, a fost întocmit dosar penal în care se fac cercetări pentru infracţiunea de «coruperea alegătorilor»", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Buzău, comisar-şef Florina Crucianu.

În acest caz au fost audiate mai multe persoane, cercetările fiind făcute sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Râmnicu Sărat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici