Cezar Preda: PNL a favorizat apariţia votului pe bani şi pe mâncare

Liberal-democratul Cezar Preda a acuzat dur, sâmbătă, la Galaţi, modul în care guvernul liberal a gestionat alegerile locale, spunând că s-a legiferat astfel votul pe bani.

62 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: PNL a favorizat apariţia votului pe bani şi pe mâncare

Cezar Preda: PNL a favorizat apariţia votului pe bani şi pe mâncare (Imagine: Mediafax Foto)

Preda a mai spus că, dacă sistemul nu va fi modificat, alegerile din toamnă vor fi şi mai rele, iar rezultatul va fi distorsionat, pentru că liberalii vor dispune de sume uriaşe pe care să le cheltuiască în campanie.

"N-am văzut în politica românească o campanie cum a fost cea din vara lui 2008. A fost o campanie pe bani, iar Guvernul României se face vinovat de proastă gestionare sau de gestionare partinică în ceea ce priveşte ordinea, disciplina şi respectarea legii. Am acuzat ministrul de Interne şi pe primul-ministru că, prin tăcerea şi pasivitatea pe care au manifestat-o la alegerile locale, au născut în România un nou tip de vot - votul pe bani şi pe mâncare. Asta a legiferat PNL la alegerile din iunie 2008", a susţinut sâmbătă, la Galaţi, Cezar Preda.

Acesta a continuat atacul la adresa Executivului, spunând că Guvernul PNL a dislocat sume de la buget pe care le-a acordat direct primarilor, pentru ca aceştia să îţi poată susţine campania.

În plus, democratul a adăugat faptul că PDL nu va putea ţine pasul cu liberalii, referindu-se la sumele de bani pe care aceştia urmează să le folosească în campania pentru alegerile generale.

"Dacă nu întreprind măsuri de asigurare a ordinii, a legalităţii, a respectului faţă de cetăţean şi faţă de clasa politică românească, alegerile din toamnă vor fi şi mai rele, şi mai distorsionate din cauza banului. Vor veni la vot numai cei care vin pentru bani sau pentru mâncare, ceea ce poate crea confortul unui guvernant cum este PNL. Noi nu vom avea banii PNL. Câţi bani a aruncat PNL prin banii cash pe care i-a asigurat în campanie şi prin banii pe care i-au dat primarilor lor direct de la Guvernul României prin Hotărâre de Guvern, PDL nu are posibilitatea să ţină pasul cu aceştia. Nici cu PSD, cu resursele financiare pe care le-au asigurat până în 2004, care le ajung pentru încă vreo 10-20 de ani să-şi facă politică, la cât s-a furat până în 2004", a spus Preda.

În opinia sa, singurul lucru pe care democrat-liberalii îl pot opune şi în care el are încredere este "o strategie corectă, pe aşteptările românilor, nişte candidaţi PDL serioşi, compatibili cu ceea ce vrea electoratul, oameni care schimbă clasa politică".

"Nu vom putea ţine pasul, însă, cu sumele de bani pe care le au ei alocate pentru această campanie", a conchis Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici