Cezar Preda: Ponta ar urma să fie audiat după Paşte. Probabil sunt glumiţe servind popcorn

Deputatul PNL Cezar Preda a declarat, luni, că la întrunirea Comisiei pentru controlul SRI de săptămâna aceasta se va cere audierea fostului premier Victor Ponta, afirmând că acesta ar urma să aibă loc după sărbătorile pascale.

324 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Ponta ar urma să fie audiat după Paşte. Probabil sunt glumiţe servind popcorn

Cezar Preda: Ponta ar urma să fie audiat după Paşte. Probabil sunt glumiţe servind popcorn (Imagine: Liviu Adamescu/ Arhiva Mediafax Foto)

''După ce întrunim comisia solicităm audierea domnului Ponta. (…) Întrunirea comisiei se va întâmpla în această săptămână înainte de Paşti. Cred că va fi audiat domnul Ponta după sărbătorile pascale'', a declarat deputatul PNL CeCezar Predamembru în comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

El a reamintit că SRI a înaintat şi în trecut o adresă Parlamentului prin care se susţinea că nu există ''nici un parlamentar ofiţer sub acoperire''.

''Vom afla în zilele următoare dacă SRI a minţit, dacă domnul Victor Ponta, fost prim-ministru al României, are informaţii că în Parlamentul României şi, de aici, în Guvernul României, s-au aflat ofiţeri sub acoperire'', a precizat liberalul.

El a afirmat că rămâne de văzut dacă Victor Ponta a făcut acele declaraţii pentru a distrage atenţia de la condamnare definitivă a liderului PSD Liviu Dragnea.

''Dacă însă domnul Ponta pentru a distrage agenda publică de la domnul Dragnea, condamnat definitiv în fruntea unui partid, vrea să o mute spre acest subiect sensibil al ofiţerului sub acoperire, iar pe Facebook-ul domniei sale, în prima zi nu îi pune ghilimele ofiţerului, a doua zi îi pune ghilimele ofiţerului, cred că mâine o să spună că a fost o glumă, iar ţara se răscoleşte pentru ce visează domnul Ponta noaptea, o să vedem zile următoare'', a argumentat Preda.

El a susţinut că Victor Ponta este obligat prin funcţia pe care a deţinut-o să spună dacă SRI a dezinformat Parlamentul şi a încălcat astfel legea.

''Domnul Ponta este obligat prin funcţia pe care a avut-o să răspundă nu atât comisiei de control, ci întregii societăţi dacă într-adevăr SRI ne-a dezinformat şi a încălcat legea spunând, inclusiv parlamentarii care sunt ofiţeri sub acoperire încalcă legea pentru că nu au voie să fie parlamentari şi ofiţeri sub acoperire. Dar iarăşi cred că este o fumigenă de-a domnului Ponta pentru a se mai băga în seamă. O să sfârşim după o anchetă în care am capacitat instituţii la concluzia că sunt glumiţe de-ale domniei sale, servind popcorn'', a conchis Cezar Preda.

Fostul premier Victor Ponta scria, vineri, pe o reţea de socializare, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu ar trebui să îşi dea demisia din fruntea partidului, întrucât trebuie să ţină formaţiunea unită şi să o ferească de toţi "ofiţerii" acoperiţi sau descoperiţi care vor să o preia. Ulterior, Ponta a precizat că atunci când a scris despre ofiţeri acoperiţi sau nu care ar dori să preia PSD nu se referea la numărul 2 din partid, Valeriu Zgonea, ci la un vicepreşedinte care a făcut parte din Guvern.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, ironic, că soţul Alinei Gorghiu, Lucian Isar, este ofiţerul acoperit la care se referea, când a vorbit despre preluarea Partidului Social Democrat de către ofiţeri sub acoperire.

"La cine domn`le? La Calimente (Mihăiţă Calimente - preşedintele Comisiei de control a activităţii SIE - n.r.)? La SRI nu m-au chemat. La Calimente, un păcălici, ştiţi foarte bine. O să-i spun: Lucian Isar e. Despre el vorbeam. De Isar. Preia tot. A preluat PNL şi...", a spus Victor Ponta, întrebat dacă va merge la comisiile parlamentare pentru a spune la ce ofiţer acoperit se referea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici