Cezar Preda: Solomon ar trebui să se suspende din PDL

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, la RFI România, că primarul Craiovei, Antonie Solomon - arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals - ar trebui să se suspende din partid, iar BPN va lua luni "decizia care se impune".

14 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Solomon ar trebui să se suspende din PDL

Cezar Preda: Solomon ar trebui să se suspende din PDL (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Cezar Preda a precizat că întotdeauna un partid este afectat în momentul în care unul dintre reprezentanţii săi în plan local sau naţional intră sub incidenţa legii.

"Nu putem nega faptul că suntem afectaţi, pentru că, aşa cum am clamat de ani de zile că justiţia trebuie să-şi facă treaba, ea şi-o face acum şi, dacă prin această activitate a organelor statului sunt afectaţi şi oameni politici, asta-i un lucru bun. Pentru noi nu e un lucru bun, pentru că sunt oameni de-ai noştri care sunt în asemenea situaţii, dar asta este viaţa. Prea mult am spus că în România politicienii sunt mai presus de lege şi pentru asta am suferit şi rigorile Europei. Acum, justiţia îşi face treaba. Faptul că sunt de la noi nu ne bucură, ne întristează"[ a declarat vicepreşedintele PDL.

El a precizat că, luni, Biroul Permanent Naţional al partidului va lua "decizia care se impune".

"Ca părere personală, nu înţeleg de ce lucrurile evoluează într-o singură direcţie: un om greşeşte sau e sub prezumţia de greşeală, iar umbrela sa, partidul, trebuie să ia o decizie. Din punctul meu de vedere, aş lua eu o decizie, nu partidul sub a cărui umbrelă sunt. Eu aşteptam şi de la Mircia Gutău şi acum de la domnul Solomon să ia el o decizie înainte de a o lua partidul, aşa mi se pare firesc. Noi întotdeauna nu luăm decizii de acest gen, pentru că noi îi considerăm tot timpul - şi asta cred că e în firea omului - nevinovaţi", a mai spus Preda.

Cezar Preda a precizat că, din punctul său de vedere, Antonie Solomon ar trebui să ia decizia de a se suspenda din partid.

"Oricum, dacă nu o va lua dânsul, sunt ferm convins că partidul va analiza cum scrie la carte şi va lua decizia. Dar asta are mai puţină relevanţă în impactul public şi politic. Deja partidul suferă", a adăugat vicepreşedintele PDL.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, miercuri după-amiază, pentru 29 de zile, după aproape cinci ore de audieri, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Argeş, edilul fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici