Cheltuieli ale senatorilor: Frunda, peste 100.000 lei, Geoană aproape 50.000

Cheltuielile făcute în primele trei luni ale anului pentru senatori şi birourile senatoriale, publicate pe site-ul Senatului, relevă că Gyorgy Frunda (UDMR) a avut costuri de peste 100.000 de lei, Dan Voiculescu (PC) de 23.990 lei, iar Mircea Geoană de aproape 50.000 de lei.

26 afişări
Imaginea articolului Cheltuieli ale senatorilor: Frunda, peste 100.000 lei, Geoană aproape 50.000

Cheltuieli ale senatorilor: Frunda, peste 100.000 lei, Geoană aproape 50.000 (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, senatorul UDMR Gyorgy Frunda, a primit de la Senat, în primele trei luni ani anului 2009, 103.197 lei, reprezentând indemnizaţia primită de parlamentar, diurna, cazarea şi transportul în Bucureşti, în ţară şi în stăinătate, cheltuieli cu telefonia mobilă, precum şi pentru biroul senatorial (chirii, utilităţi, salarii personal, materiale întreţinere).

Astfel, în fiecare lună, senatorul UDMR a primit o indemnizaţie netă de circa 5.400 de lei. Costul cazării acestuia în Bucureşti s-a ridicat în martie la aproximativ 9.300 de lei. Pentru transportul în ţară al preşedintelui Comisiei pentru drepturile omului, costurile au variat de la lună la lună - circa 1.100 de lei în ianuarie, 3.375 de lei în februarie şi 2.400 în luna martie.

Alte cheltuieli pentru Gyorgy Frunda au reprezentat diurna în teritoriu plătită acestuia, de 979 lei, aferentă lunii februarie şi diurna pentru deplasările acestuia în Bucureşti, care, pentru cele trei luni, însumează circa 4.000 de lei. Deplasările senatorului Frunda în străinătate, în lunile februarie şi martie, au costat Senatul circa 3.300 de lei, reprezentând diurna, aproximativ 8.700 de lei cazarea şi aproximativ 5.800 de lei transportul. Senatul a decontat în primele trei luni ale anului cheltuieli pentru telefonia mobilă ale senatorului UDMR de 1.500 de lei, factura acestuia din luna martie ridicându-se la aproape 1.000 de lei.

Următorii în ceea ce priveşte cheltuielile făcute în exercitarea mandatului sunt, aşa cum rezultă din datele făcute publice pe site-ul Senatului, senatorul PDL Petru Filip (aproape 100.000 de lei) şi senatorul PNL Cornel Popa (peste 90.000 de lei), senatorul democrat-liberal Traian Igaş (circa 92.000 de lei) şi senatorul PDL Gheorghe David (aproximativ 90.000 de lei).

Cel mai puţin cheltuitor s-a dovedit a fi, în primele trei luni ale anului, senatorul PC Dan Voiculescu, pentru care costurile au însumat doar 23.990 de lei. Potrivit situaţiei cheltuielilor senatorilor postată pe site-ul Senatului, indemnizaţia primită de Voiculescu în calitate de vicepreşedinte al Senatului a fost virată în contul Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului.

De asemenea, cheltuielile senatorului PSD Anghel Iordănescu au fost de circa 36.000 de lei, urmat de senatorul PNL Vasile Mustăţea cu peste 40.000 de lei, la fel ca şi senatorul PDL Radu Feldman Alexandru şi senatorul PNL Raymond Luca.

Potrivit datelor făcute publice pe site-ul Senatului, cea mai mare factură telefonică a fost cea a senatorului PNL Cornel Popa, de 1.674 de lei. El este urmat de senatorul UDMR Gyorgy Frunda, cu 1.538 de lei, de senatorul PSD Titus Corlăţean, cu o factură telefonică de 1.151 de lei şi de senatorul PNL Crin Antonescu (1.064 de lei).

Cele mai mari cheltuieli cu birourile senatoriale suportate din bugetul Senatului au fost făcute de senatorii Dan Coman Şova, Gheorghe Pop, Alexandru Mazăre şi de senatorii PDL Iulian Urban şi Sorin Fodoreanu (peste 30.000 de lei).

Cel mai puţin au cheltuit pentru birourile lor senatoriale conservatorul Dan Voiculescu (6.834 de lei) şi democrat-liberalul Ioan Sbîrciu (13.215 de lei).

Senatorul UDMR Verestoy Attila a avut, în perioada ianuarie-martie 2009, cheltuieli de 9.839 de lei reprezentând diurna pentru deplasarea sa în Bucureşti, în teritoriu şi în străinătate. De asemenea, pe lângă indemnizaţia lunară, s-au plătit costurile convorbirilor sale telefonice, de circa 220 lei lunar.

El este urmat, în ceea ce priveşte diurnele obţinute în primele trei luni ale anului, de senatorul PSD Doina Silistru şi senatorul PDL Traian Igaş, cu aproximativ 8.400 de lei.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a avut, în primele trei luni ale anului, cheltuieli însumând 49.475 lei, conform datelor publicate pe site-ul instituţiei. El a încasat lunar o indemnizaţie de circa 6.200 lei, alte cheltuieli fiind făcute pentru telefonul mobil şi deplasarea în ţară, precum şi pentru biroul parlamentar.

Senatorul Crin Antonescu, preşedintele PNL, a avut cheltuieli ceva mai mici decât ale liderului social-democrat, totalizând 44.242 lei. Acestea reprezintă indemnizaţia lunară de circa 5.700 lei net, costurile pentru telefonul mobil, transport în ţară şi pentru biroul senatorial.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici