Chiliman susţine că protocolul de colaborare PNL-PSD în Bucureşti va fi semnat cel mai probabil luni

Preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu a semnat încă protocolul cu PSD Bucureşti, menţionând că textul urmează să mai fie prelucrat şi semnat cel mai probabil lunea viitoare.

13 afișări
Imaginea articolului Chiliman susţine că protocolul de colaborare PNL-PSD în Bucureşti va fi semnat cel mai probabil luni

Chiliman susţine că protocolul de colaborare PNL-PSD în Bucureşti va fi semnat cel mai probabil luni (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu s-a semnat nimic până în momentul de faţă. Dumneavoastră (ziariştii - n.r.) aveţi o variantă de text mai veche, care conţine multe imperfecţiuni, inclusiv chestiuni de gramatică. Dar textul urmează să mai fie prelucrat şi îl vom semna cel mai probabil luni", a susţinut Andrei Chiliman.

El a reiterat că între PSD şi PNL există însă o înţelegere verbală care, în opinia sa, nu ar avea nevoie de o formalizare scrisă, adăugând că social-democraţii insistă să fie ceva scris, acest acord urmând să fie semnat cel mai probabil luni.

Pe de altă parte, Chiliman a menţionat că o altă prevedere a protocolului se va referi la adoptarea unei legislaţii pentru Bucureşti, în sensul continuării descentralizării şi debirocratizării.

"Bucureştiul nu are nevoie numai de deputaţi şi senatori în Parlament, ci are nevoie şi de o legislaţie în sensul continuării descentralizării şi debirocratizării activităţii - două elemente foarte importante care îi enervează pe cetăţeni. Parlamentarii trebuie să continue legislaţia în acest sens. Cu siguranţă acest punct va fi clar în protocolul pe care îl vom semna cu PSD, pentru că ţin foarte mult la aceste lucruri", a spus liberalul.

El a explicat că debirocratizarea duce la "o relaţie mai bună între autorităţile administraţiei publice cu cetăţenii, dar şi la reducerea numărului de persoane direct implicate în activitatea de administrare".

Preşedinţii organizaţiilor din Bucureşti ale PSD şi PNL, Marian Vanghelie şi, respectiv, Andrei Chiliman, au semnat, luni seară, un protocol de colaborare la nivelul Capitalei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea filialei PSD.

Conform acestor surse, protocolul a fost negociat în ultimele zile şi prevede, în principal, sprijin reciproc, atât la nivel parlamentar, cât şi local, în susţinerea propriilor candidaţi şi a unor proiecte.

Liderul PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că, la nivelul Capitalei, PNL şi PSD au convenit un "gentlemen's agreement" prin care să fie menţinută configuraţia de la alegerile parlamentare din 2008, care prevede că, în colegiile câştigate de PNL, PSD nu desemnează candidat şi invers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici