China ar putea livra arme Rusiei pentru războiul din Ucraina, avertizează Anthony Blinken

China are în vedere să ofere Rusiei arme şi muniţie pentru războiul din Ucraina, a declarat secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken.

672 afișări
Imaginea articolului China ar putea livra arme Rusiei pentru războiul din Ucraina, avertizează Anthony Blinken

Sursa Foto - Wikipedia Commons

Blinken s-a declarat îngrijorat din cauza companiilor chineze care oferă deja „sprijin neletal” Rusiei în invadarea Ucrainei.

Noi informaţii sugerează că Beijingul ar putea oferi „sprijin letal” în curând. 

Această escaladare ar însemna „consecinţe grave” pentru China, a avertizat secretarul de Stat. China a negat informaţiile potrivit cărora Moscova ar fi solicitat echipament militar.

Preşedintele chinez Xi Jinping este un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi încă nu a condamnat invazia Rusiei, dar a căutat să rămână neutru în conflict şi a cerut încheierea păcii.

Dar de la vizita controversată a fostului vorbitor al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în Taiwan, relaţiile sino-americane s-au înrăutăţit. 

SUA au sancţionat recent o companie chineză pentru că ar fi furnizat imagini prin satelit ale Ucrainei către gruparea Wagner de mercenari ruşi. 

Blinken a declarat pentru CBS că „ în China, nu există nicio distincţie între companiile private şi stat”, l-a citat BBC. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici