China critică vizita planificată în Statele Unite a candidatului prezidenţial din Taiwan

Oficialii chinezi sunt supăraţi după ce vicepreşedintele „separatist” din Taiwan, William Lai, va face o viziă oficială în SUA.

230 afișări
Imaginea articolului China critică vizita planificată în Statele Unite a candidatului prezidenţial din Taiwan

Sursa foto: Hepta

În mod tradiţional, preşedinţii şi vicepreşedinţii taiwanezi fac deplasări în Statele Unite doar pentru a menţine legături diplomatice formale, iar de această dată Lai va participa la depunerea jurământului noului preşedinte al Paraguayului, Santiago Pena.

Această călătorie în SUA are totuşi o importanţă suplimentară, deoarece Lai candidează pentru a-i succeda preşedintelui Tsai Ing-wen la următoarele alegeri din Taiwan programate în ianuarie. Candidaţii la preşedinţie vizitează în general Statele Unite înainte de vot pentru a discuta despre candidatura lor cu oficialii de acolo. Lai este în prezent lider în majoritatea sondajelor de opinie.

Astfel de tranzite înfurie China, care le vede ca sprijin ascuns din partea Statelor Unite pentru separarea Taiwanului de China şi contestarea pretenţiilor teritoriale ale Beijingului.

„China se opune ferm oricărei forme de schimburi oficiale între Statele Unite şi Taiwan, se opune hotărât vizitelor ascunse ale separatiştilor şi se opune cu hotărâre oricărei forme de conivenţă a Statelor Unite pentru a sprijini separatiştii. China va acorda o atenţie deosebită evoluţiei situaţiei şi va lua măsuri hotărâte şi puternice pentru a proteja suveranitatea naţională şi integritatea sa teritorială” a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici